Wypuszczanie Kota

Dyskusje związane z hodowlą kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

30 sierpnia 2007, 10:28

No wlasnie, jak to u was jest? Puszacie swoje koty jak chca wyjsc czy nie? A moze nie chca wychodzic. Ja nie mam kota ale moja ciotka miala i jej kot jak sie zblizal wieczor, noc jak kto woli mialczal pod drzwiami i chcial wyjsc to go puszczala zazwyczaj rano wracal choc czasem dopiero po 3-4dniach. Piszcie jak to u was z tym jest.
Pozdrawiam
ATA

30 sierpnia 2007, 13:50

Mój kot nie wychodzi bo to trzecie piętro, ale kotka mojego szefa (właściwie jego syna) owszem. Albo jest wypuszczana wieczorem drzwiami, albo sama wychodzi przez okno dachowe i po dachu, następnie po balkonach i rynnie (I piętro) śmiga na ziemię. No i jest różnie - najczęściej o 6 rano kicia siedzi już na dole na wycieraczce i czeka. Jeśli nie czeka to jest wołana i zazwyczaj przychodzi. Czasem się zdarza, że się nie pojawia i na wszystkich pada blady strach co się stało, zwykle jednak do dwóch dni wraca. Zawsze istnieje jakieś ryzyko, że coś jej się przytrafi (dwóch jej kumpli już odeszło za TM, wpadając pod samochody), ale zamknięta w domu tak się awanturuje, że inaczej nie można. Dlatego trzeba wybrać - albo chcemy żeby kot był szczęśliwy, albo bezpieczny. Przyznam, że wybór dość trudny :roll:
Gość

30 sierpnia 2007, 14:01

A twoj Kot nie chce wychodzic?
ATA

30 sierpnia 2007, 14:13

Gdyby wiedział jakie to przyjemne to pewnie by chciał :wink: . On nie wie że jest taka możliwość. Kiedyś wet mi poradził, żebym nie wyprowadzała swojego kota na smyczy, bo jak raz posmakuje czegoś innego to będę miała z nim kłopot. Dopóki nie wie co traci to jest ok. :wink: Zresztą moje osiedle z powodu pobliskiej budowy i objazdów zrobiło się tak ruchliwe, że nawet nie miałabym odwagi Fiodora wypuszczać. Widziałam w ubiegłym tygodniu znajomego kota na jezdni :(
Gość

30 sierpnia 2007, 14:15

Masz bardzo ladnego Kociaka :)
Bubunia

30 sierpnia 2007, 14:54

ATA, Fiodor na tym zdjęciu prezentuje sie naprawdę po królewsku.Zresztą na każdym jest bardzo dostojny :D .Pozycjami jakie przybiera bardzo przypomina mojego tygryska (i waga też:8 kg :shock: )
Muszę w końcu skorzystać z rad Amiki i nauczyć się wklejać zdjęcia.

Jeśli chodzi o wychodzenie to robią to niestety wszystkie trzy moje futra.Na szczęście mieszkam w bardzo spokojnym miejscu, dom jest parterowy i drzwi na zewnątrz otwarte od wiosny do jesieni więc koty poruszją się swobodnie.Mają jednak bardzo dobrą cechę - na noc przychodzą do domu.Mają 7 i 6 lat i od zawsze ok.23 wołałam je i chyba spanie w domu weszło im w nawyk.Gdyby ich nie było chyba nie potrafiłabym zasnąć :cry:
Iza-Erin
Kontakt:

30 sierpnia 2007, 17:28

ATO, z tym zasmakowaniem wolności bywa naprawdę różnie. Ja czasami wyprowadzam moje kicie (w szeleczkach oczywiście), ale jakos specjalnie za tym nie tęsknią. Nawet są trochę przestraszone w pierwszej chwili, bo widzą i słyszą mnóstwo ludzi, psów, samochodów, itd.
ATA

30 sierpnia 2007, 19:43

Fiodor pięknie dziękuje za wszystkie komplementy :D On rzeczywiście zawsze jest taki wyniosły, chyba że go weźmie na mizianki to robi się z niego całkiem sympatyczne futerko 8) . Jeszcze odnośnie wychodzenia - mój kot jest bardzo strachliwy i nerwowy, jest też kastratem dlatego bałabym się jego spotkania z dzikimi podwórkowymi kotami. Co noc słyszę jak się wydzierają i obserwuję ich bijatyki. Przecież w kociej hierarchii Fiodor byłby najniżej i mimo pokaźnych rozmiarów pewnie ciągle by obrywał. No chyba, że zupełnie nie znam możliwości mojego kota i nie byłoby tak źle. Wolę się jednak o tym nie przekonywać :roll:
Awatar użytkownika
Robert A.

01 września 2007, 08:56

Na kocim forum bywam,sporadycznie,przy okazji,przepraszam Bubunię,ona wie o co chodzi,jeszcze raz prepraszam,człowiek to nie maszyna ,często sie myli :(

Ja o Moim kotku,ktory jak wychodzi na ogród,to rozgląda sie czy są na nim Moje psy,jak są to kozaczy niemilosiernie,chodzi wszędzie,i duma go rozpiera,ale gdy psy pozostaja w domu to on juz zaczyna sie bac innych kotow i wiewiórek nawet sie boi,ale przy psach zmienia sie nagle w kota twardziela,cwaniak jeden :)
Pozdrawiam Robert Molosy i kot LIZZY(THIN)
ATA

02 września 2007, 20:15

Robert Alka pisze:Na kocim forum bywam,sporadycznie,przy okazji,przepraszam Bubunię,ona wie o co chodzi,jeszcze raz prepraszam,człowiek to nie maszyna ,często sie myli :(
Nie tylko Bubunia wie - ja też bywam w psich działach :lol: Mam nadzieję, że Bubunia ma poczucie humoru i się na Ciebie nie pogniewała :wink:
Bubunia

02 września 2007, 21:08

Oczywiście, że nie :lol: .Żeby nie zmieniać profilu forum :wink: wyjaśniliśmy już sobie wszystko na pw.
Awatar użytkownika
Borysek

02 września 2007, 22:14

Iza-Erin pisze: ...z tym zasmakowaniem wolności bywa naprawdę różnie. Ja czasami wyprowadzam moje kicie (w szeleczkach oczywiście), ale jakos specjalnie za tym nie tęsknią...
Myślę, że jest dokładnie tak, jak napisała Iza-Erin :wink: Wszystko zależy od samego kota - a wiadomo każdy mruczek jest inny, więc jednej recepty na to nie znajdziemy.
Ja swoją kicię bardzo często w trakcie wakacji zabieram na działkę (na wsi) i tam kilka razy dziennie wychodzę z nią na spacerki (kicia jest w szelkach). Jeszcze nigdy po powrocie do miasta kitka nie dawała jakichkolwiek oznak, że tęskni za wolnością :wink:
Awatar użytkownika
maggie.
Kontakt:

11 września 2007, 15:51

ha, moje futro raz czy dwa wyszło na dwór i od tej pory... ani trochę się do tego nie rwie. Okolica owszem jest spokojna, jeden osiedlowy kot jest wypuszczany i ma się całkiem dobrze. Mój kot jest jednak bardzo strachliwy i nie przepada za towarzystwem obcych osób (akceptuje tylko domowników i przyjaciół domowników) i może to zabrzmi egoistycznie, ale.. cieszę się, że kocur nie chce wychodzić bo dzięki temu ja śpię spokojniej. ;)
Gość

18 października 2007, 20:56

wiecie co wczoraj widziałem!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :o :o kota na allegro z .......rodowdem :?: :?: :shock: :shock: :lol: :lol: :roll: :roll: :roll: ktoś se jaja robił.... a co wy o tym myślicie??!!! :roll: :roll:
ODPOWIEDZ
  • Informacje