Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
-
Syneksiku też zaczynałem od Royala bo wet zapewniał mnie,że to cudo.. Ale po wnikliwej lekturze m.in.tego forum wiem,że istniej wiele lepszych karm.
widzę że link nie działa...wpisz sobie w googach hasło "Diety redukujące wagę dla psów i kotów" - xxxxxxxxxxxxxxxx
Proszę o radę. Bardzo mi zależy na zmianie na coś bardziej konkretnego dla takich molosów, naprawdę wysokiej jakości.syneks pisze:Witam! Proszę o polecenie bardzo dobrej karmy dla doga niemieckiego w wieku 18 mcy, waga ok 80kg. Do tej pory podawałam RC Puppy Junior pow.45 kg plus samodzielnie gotowane jedzonko. Należy do niejadków.
To jeden ze sposobów,ale karmy Light dobrej jakości też się sprawdzają .boo boo pisze:nie kupuj żadnej karmy "light" to najgorsze co można zrobić...musisz po prostu stopniowo zmniejszać porcje...pomału psina się przyzwyczai;) i oczywiście ograniczenie dotyczy także smakołyków;)
Mera Dog Pure np jagnięcina ,Brit Care,syneks pisze:Proszę o radę. Bardzo mi zależy na zmianie na coś bardziej konkretnego dla takich molosów, naprawdę wysokiej jakości.syneks pisze:Witam! Proszę o polecenie bardzo dobrej karmy dla doga niemieckiego w wieku 18 mcy, waga ok 80kg. Do tej pory podawałam RC Puppy Junior pow.45 kg plus samodzielnie gotowane jedzonko. Należy do niejadków.
A które możesz polecić?Robert A. pisze:To jeden ze sposobów,ale karmy Light dobrej jakości też się sprawdzają .boo boo pisze:nie kupuj żadnej karmy "light" to najgorsze co można zrobić...musisz po prostu stopniowo zmniejszać porcje...pomału psina się przyzwyczai;) i oczywiście ograniczenie dotyczy także smakołyków;)
W pierwszym przypadku podaje się 5% więcej (około) kilka karm ma dawkowanie identyczne lub robia przedział 70-80kg i podaje się tyle samo.Ja osobiście podałbym 5% więcej.
W drugim przypadku 18 miesięcy jest wystarczającym wiekiem aby podawać karmę której producent użyl określenia 2 lata,to są umowne oznaczenia tak jak dawkowanie .
Np TOTW jest bez podziału na wiek to tylko przykład.
W drugim przypadku 18 miesięcy jest wystarczającym wiekiem aby podawać karmę której producent użyl określenia 2 lata,to są umowne oznaczenia tak jak dawkowanie .
Np TOTW jest bez podziału na wiek to tylko przykład.
-
- Informacje
-