Moja suka je CHS od jakiegoś czasu i jestem bardzo zadowolona (małe kupy żadnych bąków, ładna sierść, pies aktywny z psyka nie śmierdzi)jednak coś wiecej jak wpływa ona na kondycję psa powiemy może po 2 woreczku
wstawiłam teraz koty na lighta CHS smakuje bardzo zobaczymy jak sie będą czuły i wyglądały ...
CHS a Royal Canin
No własnie, wiele osób które stosują CHS u psa chwali sobie tą karmę, więc nierozumiem trochę czemu "Gosc" się tak uparł aby ją zdyskredytowac?
Wiem, że każdy ma prawo do swojego zdania i karmienia czym chce i w jaki sposób chce, ale nie powinien bezpodstawnie krytykować tej czy innej karmy skoro jest bardzo dobrej jakości i twierdzić bez żadnych argumentów że jej jakość jest marna.
Ja takich ludzi naprawdę nierozumiem. Wydawało mi się że to forum jest po to aby pomóc innym, a nie zaszkodzić swoimi opiniami.
Wiem, że każdy ma prawo do swojego zdania i karmienia czym chce i w jaki sposób chce, ale nie powinien bezpodstawnie krytykować tej czy innej karmy skoro jest bardzo dobrej jakości i twierdzić bez żadnych argumentów że jej jakość jest marna.
Ja takich ludzi naprawdę nierozumiem. Wydawało mi się że to forum jest po to aby pomóc innym, a nie zaszkodzić swoimi opiniami.
Owczarz ten gosc ktory pytal Cie o to czy skonczyles jakos szkole zywienia psow czy cos w tym stylu nie jest tym gosciem, ktory caly czas tu z Toba polemizuje ktora karma lepsza: ChS cz RC? Zapytalam tylko i wylacznie z ciekawosci, gdyz wypowiadasz sie praktycznie o kazdej karmie i to dosyc szczegolowo, dlatego tez spytalam. Chyba rozumiesz, aby brac na powanie to co mowisz, musze wiedziec czy "nie wyssales sobie tego z palca". Absolustnie nie podwazam Twoich wypowiedzi. Mysle ze sie chyba zajerestruje tutaj bo czesto pisze jako gosc a ze gosci tu wielu czesto jestesmy myleni
Pozdr
Owczarz a moge spytac jaka rase hodujesz??
Pozdr
Owczarz a moge spytac jaka rase hodujesz??
To resjetruj się bo nie idze Was odroznic. Ja nie zajmuje sie już hodowlą, mam owczarka niemieckiego długowłosego; mój ojciec zajmował się hodowlą owczarków niemieckich przez wiele lat, stąd między innymi moja wiedza ale nie tylko. Mam sporo kontaktów wśród hodowców
OWCZARZ ladnie to tak skopiowac i wkleic tp://www.forum.bullterrier.pl/printview.php? ... d790f56854
Znalazłem taka informacje na temat karmy Chicken Soup na dogomanii (nie wiem na ile jest sprawdzona):
BIRMANKA napisała:
Uważam, że jeżeli psu będzie pasowała to warto spróbować z kilku względów:
Chicken Soup ma moim zdaniem wiele zalet, których nie ma RC (który moim zdaniem jest przereklamowany i w znacznej mierze płaci się za markę i reklamę właśnie):
Chicken Soup
- nie zawiera pszenicy, kukurydzy ani soi (RC zwiera kukurydze, gluten kukurydziany a niektóre formuły również pszenice oraz izolaty białek sojowych … ),
- zawiera sprecyzowane źródło tłuszczu np. tłuszcz kurczaka (RC ma w składzie tłuszcze zwierzęce – nie wiadomo jakie … ),
- zawiera kilka źródeł białek pochodzenia zwierzęcego w składzie np.: kurczaka, indyka, kaczkę, łososia i jajka …
- konserwowana jest naturalnie (Wit. E) a nie zawiera paskudztw typu BHA, BHT jak RC …
- zawiera dodatki typu siemię lniane, algi, wyciąg z juki, ziółka
Dodatkowo wydaje mi się, że wersja dla seniorów ma najwyższą zawartość glukozaminy (1200 mg/kg) i chondroityny (400 mg/kg) spośród karm dostępnych na rynku.
No i cenowo wygląda przystępniej.
To wszystko tak na pierwszy rzut oka mi się wydaje, czytając składy tylko, bo osobiście jeszcze nie próbowałam tzn. Blondyna, ale jak sprawdzimy kiedyś to napiszemy.OWCZARZ dosc tej obludy
BIRMANKA napisała:
Uważam, że jeżeli psu będzie pasowała to warto spróbować z kilku względów:
Chicken Soup ma moim zdaniem wiele zalet, których nie ma RC (który moim zdaniem jest przereklamowany i w znacznej mierze płaci się za markę i reklamę właśnie):
Chicken Soup
- nie zawiera pszenicy, kukurydzy ani soi (RC zwiera kukurydze, gluten kukurydziany a niektóre formuły również pszenice oraz izolaty białek sojowych … ),
- zawiera sprecyzowane źródło tłuszczu np. tłuszcz kurczaka (RC ma w składzie tłuszcze zwierzęce – nie wiadomo jakie … ),
- zawiera kilka źródeł białek pochodzenia zwierzęcego w składzie np.: kurczaka, indyka, kaczkę, łososia i jajka …
- konserwowana jest naturalnie (Wit. E) a nie zawiera paskudztw typu BHA, BHT jak RC …
Dodatkowo wydaje mi się, że wersja dla seniorów ma najwyższą zawartość glukozaminy (1200 mg/kg) i chondroityny (400 mg/kg) spośród karm dostępnych na rynku.
To wszystko tak na pierwszy rzut oka mi się wydaje, czytając składy tylko, bo osobiście jeszcze nie próbowałam tzn. Blondyna, ale jak sprawdzimy kiedyś to napiszemy.OWCZARZ dosc tej obludy
Porównanie Chicken Soup a Royal Canin:)
Zalety Chicken Soup w stosunku do Royala:
Chicken Soup
- nie zawiera pszenicy, kukurydzy ani soi (RC zwiera kukurydze, gluten kukurydziany a niektóre formuły również pszenice oraz izolaty białek sojowych … często powodujące alergie),
Dodatkowo wersje mają najwyższą zawartość glukozaminy (1200 mg/kg) i chondroityny (400 mg/kg) spośród karm dostępnych na rynku.
To wszystko tak na pierwszy rzut oka , nie zagłębiając się w szczegółową analizę która już wypada jeszcze korzystniej na rzecz CHS.
To tak z ciekawosci ten post dla zainteresowanych:)
Przeczytaj sobie to zdanie uwaznie:
Ten post czyli post osoby ktora to napisała a ja z nią sie zgadzam. I tak Cie to ubawiło. To wspaniale.
Zalety Chicken Soup w stosunku do Royala:
Chicken Soup
- nie zawiera pszenicy, kukurydzy ani soi (RC zwiera kukurydze, gluten kukurydziany a niektóre formuły również pszenice oraz izolaty białek sojowych … często powodujące alergie),
Dodatkowo wersje mają najwyższą zawartość glukozaminy (1200 mg/kg) i chondroityny (400 mg/kg) spośród karm dostępnych na rynku.
To wszystko tak na pierwszy rzut oka , nie zagłębiając się w szczegółową analizę która już wypada jeszcze korzystniej na rzecz CHS.
Przeczytaj sobie to zdanie uwaznie:
Ten post czyli post osoby ktora to napisała a ja z nią sie zgadzam. I tak Cie to ubawiło. To wspaniale.
Od tej pory koniec z moim omentowaniem Twoich postow i wypowiedzi pod mlim adresem GIZIU i Gosc bo teraz wiem napewno ze to ta sama osoba obojetne co bys nie mowil.Finito
Jesli Cie to bawi to proszę bardzo. Ale długo tak nie popiszesz zapewne bo Cie góra mam nadzieje przywoła do porządku.
Ja nie bede sie wdawał w dyskusję z Toba jestem ponad to. Naprawde nie zalezy mi tu na czyims uznaniu pragne jedynie wielu osobom pomoc co tez czynie i bede czynił na priv.
Jesli Cie to bawi to proszę bardzo. Ale długo tak nie popiszesz zapewne bo Cie góra mam nadzieje przywoła do porządku.
Ja nie bede sie wdawał w dyskusję z Toba jestem ponad to. Naprawde nie zalezy mi tu na czyims uznaniu pragne jedynie wielu osobom pomoc co tez czynie i bede czynił na priv.
abstrahujac od meritum to wydaje mi sie ze skrypt na ktorym oparte jest to forum, aczkolwiek nei idealny, to jednak jest w miare ok i nie pozwala z poziomu uzytkownika sprawdzac IP innego uzytkownika. Myle sie?OWCZARZ pisze:Od tej pory koniec z moim omentowaniem Twoich postow i wypowiedzi pod mlim adresem GIZIU i Gosc bo teraz wiem napewno ze to ta sama osoba obojetne co bys nie mowil.Finito
nie jest to zaczepka, atak i cholera wie co - jest to normalne pytanie.
-
- Informacje
-