Karma dla yorka
Wydaje mi się, że niezłym pomysłem jest zakup większej ilości suchej karmy (Eukanuba dla szczeniąt małych ras, Royal mini junior- mamy szczeniaka) kiedy jest w promocji cenowej i to w małych opakowaniach (1 kg , 0,4kg ). Znawcy tematu uważają, że duża partia karmy dla tak małego pieska z czasem ulega procesom wietrzenia, które korzystne nie są.
Mnie osobiście zalecono karmienie szczeniaka Eukanubą i tego się trzymam, a właściciele piesków tej rasy zalecają ostrożność przy próbie zmiany karmy.
Jest jeszcze inne rozwiązanie, niekoniecznie do zaakceptowania, zakup karmy rozważanej w sklepie. To spora oszczędność, bo 1kg Eukanuby oryginalnie zapakowanej to ok 27 zl, a ważonej 15. Wybór należy do Ciebie. Pozdrawiam i powodzenia w poszukiwaniach.
Mnie osobiście zalecono karmienie szczeniaka Eukanubą i tego się trzymam, a właściciele piesków tej rasy zalecają ostrożność przy próbie zmiany karmy.
Jest jeszcze inne rozwiązanie, niekoniecznie do zaakceptowania, zakup karmy rozważanej w sklepie. To spora oszczędność, bo 1kg Eukanuby oryginalnie zapakowanej to ok 27 zl, a ważonej 15. Wybór należy do Ciebie. Pozdrawiam i powodzenia w poszukiwaniach.
Ja karmię moją yoreczkę Acaną i obie jesteśmy zadowolone
Karma smakuje, kupki małe, sierść cudo
Oba psy mam na Acanie i oba wyglądają super.
I cockerka i yorka np. na RC się drapały...
Karma smakuje, kupki małe, sierść cudo
Oba psy mam na Acanie i oba wyglądają super.
I cockerka i yorka np. na RC się drapały...
hej :* za 2 tygodnie bede miała Yorczka i nie wiem jak mam przyzadzac domowa karme.moglibyscie mi pomóc?? czytałam o gotowaniu miesa. ale jak to sie robi?? gotujac soli sie to wode czy w czystej wodzie gotujemydo zawrzenia sie wody??prosze o pomoc. Z góry dziekuje :*
-
Ja czasami przyrządzam mojej małej ( teraz dwóm małym )) ryż .
Gotuje wode z marchewką startą na tarce o grubszych kawałkach , siekam 1/4 piersi kurczaka i wżucam na wodę , jak sie woda zagotuje wrzucam ryż .
Nie dodaje żadnych przypraw bo to szkodzi
Czasami gotuje im ten ryż na rosole ale rosół musi byc nie przyprawiony , tak im ten ryż gotuje w niedziele jak nam gotuje rosół
Jednak jestem zwolennikiem suchej karmy i ryż z mięskiem to tak 2 - 3 razy w tygodniu tylko daje
Co do suchej karmy to polecam eukanube piesek po niej czuje sie super , kupki sa małe i rzadkie , po Royalu moja Tosia miała straszne rewolucje żołądkowe i biegunki oraz łupież i wypadanie sierści
Pozdrawiam Basia
Gotuje wode z marchewką startą na tarce o grubszych kawałkach , siekam 1/4 piersi kurczaka i wżucam na wodę , jak sie woda zagotuje wrzucam ryż .
Nie dodaje żadnych przypraw bo to szkodzi
Czasami gotuje im ten ryż na rosole ale rosół musi byc nie przyprawiony , tak im ten ryż gotuje w niedziele jak nam gotuje rosół
Jednak jestem zwolennikiem suchej karmy i ryż z mięskiem to tak 2 - 3 razy w tygodniu tylko daje
Co do suchej karmy to polecam eukanube piesek po niej czuje sie super , kupki sa małe i rzadkie , po Royalu moja Tosia miała straszne rewolucje żołądkowe i biegunki oraz łupież i wypadanie sierści
Pozdrawiam Basia
Ja też polecam dobrą suchą karmę - przy Yorku się nie zbankrutuje , ale jeśli chodzi o gotowane to hodowcy polecają proporcje 1/3 mięso, 1/3 ryż i 1/3 warzywa bez soli i koniecznie witaminy, jeśli chcesz karmić tylko gotowanym.
-
Nam wet właśnie polecił inaczej , mięska tak max do 10% , warzyw też do 10% a reszta to ryż , moja Tosia jak je za dużo mięska to ma biegunkewisnia pisze:Ja też polecam dobrą suchą karmę - przy Yorku się nie zbankrutuje , ale jeśli chodzi o gotowane to hodowcy polecają proporcje 1/3 mięso, 1/3 ryż i 1/3 warzywa bez soli i koniecznie witaminy, jeśli chcesz karmić tylko gotowanym.
Choć ja jestem głównie na suchej a ryż to taki miły przerywnik żywieniowy co by sie sucha nie znudziła
Czasami też daje puszeczki Animoda ale to tak raz na dwa tygodnie
Koszt wyżywienia Yorka to jest w miesiacu max 30zł , ale koszt porządnych kosmetyków przyprawia mnie o zawrót głowy bo wychodzi tak 400zł na pół roku , no a teraz przy płaceniu bedę mdleć bo mam dwa psiaki
Wesoło pozdrawiam Basia
czy Yorki mogą jesc suchy chleb?? moja 2 miesieczna sunia sama go sobie bierze i nie zauwzyłam zadnych zmian.
-
- Informacje
-