co zrobic zeby piesek nauczyl sie zalatwiac na dworze
mam 3 miesieczną bokserke i problem ona wychodzi na dwór tylko po to by wszystko zjadac ale nie chce zalatwiac tam swoich potrzeb za to robi to w domu .Nie wiem co robic i jak nauczyc ja tego by zalatwiala sie na dworze ,
-
Zacznę od najważniejszego , ona nie może zjadać nic na dworze !!!
Kup Rumen Tabs albo żwacze i dawaj jej to , dzięki temu pieskowi odchodzi ochota na konsumpcje znalezisk z podwórka
Jak widzisz ze coś łapie do pyska mówisz FE , jak nie reaguje to najlepiej żucić pękiem kluczy blisko pieska by sie wystraszył , ale żucając musisz powiedzieć fe , by sobie to skojażyła z niemiłym dźwiękiem .
Druga część to nauka sikania , wszędzie byle nie w domu
Za każdym razem kiedy widzisz że piesek sie kręci , wyprowadzaj na dwór , jak sie załatwi na dworze , chwal ją intensywnie i daj smakołyk wnagrode .
Po każdym jedzeniu i piciu wyprowadzaj sunie na spacer , i jak coś zrobi to milym głosem wolaj dobra psinka i daj nagrodę , po każdej zabawie w domu idź z piesiem na spacer .
Jak widzisz że sika w domu zawołaj fe i wynieś na podwórko .
Nie karaj jej nawet słownie jeśli sie zesika , a nie złapiesz jej w trakcie tylko po fakcie .
Dzięki tym radą piesek szybko nauczy sie załatwiania na podwórku .
Pozdrawiam Basia
Kup Rumen Tabs albo żwacze i dawaj jej to , dzięki temu pieskowi odchodzi ochota na konsumpcje znalezisk z podwórka
Jak widzisz ze coś łapie do pyska mówisz FE , jak nie reaguje to najlepiej żucić pękiem kluczy blisko pieska by sie wystraszył , ale żucając musisz powiedzieć fe , by sobie to skojażyła z niemiłym dźwiękiem .
Druga część to nauka sikania , wszędzie byle nie w domu
Za każdym razem kiedy widzisz że piesek sie kręci , wyprowadzaj na dwór , jak sie załatwi na dworze , chwal ją intensywnie i daj smakołyk wnagrode .
Po każdym jedzeniu i piciu wyprowadzaj sunie na spacer , i jak coś zrobi to milym głosem wolaj dobra psinka i daj nagrodę , po każdej zabawie w domu idź z piesiem na spacer .
Jak widzisz że sika w domu zawołaj fe i wynieś na podwórko .
Nie karaj jej nawet słownie jeśli sie zesika , a nie złapiesz jej w trakcie tylko po fakcie .
Dzięki tym radą piesek szybko nauczy sie załatwiania na podwórku .
Pozdrawiam Basia
Ja znam dwa sposoby. można stosować je na raz. Małego pieska trzeba często wyprowadzać po drzemce, wcześnie z rana, po jedzeniu i jeszcze kilka razy więcej . Kiedy sie wysiusia bądź zrobi coś innego natychmiastowa pochwała i smakołyk. Natomiast kiedy sie załatwi w domu trzeba pokazać mu miejsce zbrodni, powiedzieć surowym głosem niedobry pies i na 2 minuty na dwór, a później zapominamy o całej sprawie. Powodzenia szybko pujdzie za miesiąc będzie szczekał albo drapał w drzwi
Wilczyński Jan pisze:Ja znam dwa sposoby. można stosować je na raz. Małego pieska trzeba często wyprowadzać po drzemce, wcześnie z rana, po jedzeniu i jeszcze kilka razy więcej . Kiedy sie wysiusia bądź zrobi coś innego natychmiastowa pochwała i smakołyk. Natomiast kiedy sie załatwi w domu trzeba pokazać mu miejsce zbrodni, powiedzieć surowym głosem niedobry pies i na 2 minuty na dwór, a później zapominamy o całej sprawie. Powodzenia szybko pujdzie za miesiąc będzie szczekał albo drapał w drzwi
pierwsze sie sprawdza wcześnie ,to znaczy ja mykam z sunią już o 7 lub wcześniej
3 to napewno zdaje egzamin,ale przy tej pogodzie hmm moja siedzi popiskując i patrzy na mnie błagalnym wzrokiem "do domku" pochwała zawsze jest i dzięki temu więcej robi na podwórku miejsce zbrodni było pokazane były kary słowne,ale po wyjściu na podwórku był typ "głupka"- nie wiem co się stało ja chce do domu ... hehe
Pies się boi. Dla takiego malucha taki świat to jeszcze wielka niewiadoma. Nie wracać do domu, zająć ją choć na chwilę jakas fajną zabawą żeby jej się dwór kojarzył dobrze.sali pisze:Wilczyński Jan pisze:Ja znam dwa sposoby. można stosować je na raz. Małego pieska trzeba często wyprowadzać po drzemce, wcześnie z rana, po jedzeniu i jeszcze kilka razy więcej . Kiedy sie wysiusia bądź zrobi coś innego natychmiastowa pochwała i smakołyk. Natomiast kiedy sie załatwi w domu trzeba pokazać mu miejsce zbrodni, powiedzieć surowym głosem niedobry pies i na 2 minuty na dwór, a później zapominamy o całej sprawie. Powodzenia szybko pujdzie za miesiąc będzie szczekał albo drapał w drzwi
pierwsze sie sprawdza wcześnie ,to znaczy ja mykam z sunią już o 7 lub wcześniej
3 to napewno zdaje egzamin,ale przy tej pogodzie hmm moja siedzi popiskując i patrzy na mnie błagalnym wzrokiem "do domku" pochwała zawsze jest i dzięki temu więcej robi na podwórku miejsce zbrodni było pokazane były kary słowne,ale po wyjściu na podwórku był typ "głupka"- nie wiem co się stało ja chce do domu ... hehe
jak jesteśmy na podwórku to mała już sobie bryka tylko czasami nie wie co ma robić na ogół jak pada deszcz lub jest naprawdę zimno
-
- Informacje
-