Pies mnie broni, przed innymi psami
Mój pies podczas spacerów pilnuje mnie, tzn. próbuje bronić mnie przed innymi psami ( rzuca się na nie ). Jak sprawić, żeby doszedł do wniosku, że to ja go pilnuję, i nic złego się mi ani jemu nie stanie w mojej obecności ? Jak mam się zachowywać przy spotkaniu z obcym psem, aby nie doszło do bitwy między moim i napotkanym psem ?
ja miałam podobny problem z moim sierściuchem:) ale on jest tzw. psem po przejściach, był moćno pogryziony jak do mnie trafił i pewnie dlatego jest agresywny wobec psów, z suniami bawi się ładnie...
wzięłam go sposobem, jak przechodził obok pies spokojnie mówiłam "grzeczny piesek, dobry, nie szczeka" jak był grzeczny dostawał chrupkę i to zadziałało. Jest kilka psów, których nie lubi i na nie szczeka, ale na pozostałe już nie.
wzięłam go sposobem, jak przechodził obok pies spokojnie mówiłam "grzeczny piesek, dobry, nie szczeka" jak był grzeczny dostawał chrupkę i to zadziałało. Jest kilka psów, których nie lubi i na nie szczeka, ale na pozostałe już nie.
-
- Informacje
-