Problemy ZE SZCZENIACZKIEM .... PROSZEO POMOC
WITAM MAM 3 MIESIECZNEGO PSA GOLDENA ZAUWARZYŁEM ZE JEST ZABARDZO agresywny gryzie i to mocno i mardzo czesto a przytym warczy .A mój drógi problem jest bardzo intywny i peszacy bo piesek wszytkei psy chce ujezdzac i nasze nogi równiez JAk PIESKA ODUCZYC OD AGRESY I UJEZDZANIA ??
ja tez mam goldena - suczke, teraz ma 10 miesiecy, jak miala 3 m-ce to tak samo gryzla, okropnie i tez sie martwilam co z niej wyrosnie, szczekala, warczala.
skonczylo sie jak zmienila zeby... teraz to bardzo potulny piesek.
jezeli bardzo Cie to meczy to kup kosc prasowana, pieski ja bardzo lubia i gryza sobie ja zamiast rak i nog swojego wlasciciela.
a jak chodzi o ujerzdzanie? mojej psicy tez sie to zdarza, tez nie bardzo wiem co z tym zrobic. karce ja stanowczym "nie wolno!" i przestaje.
zycze Ci duzo cierpliwosci.
skonczylo sie jak zmienila zeby... teraz to bardzo potulny piesek.
jezeli bardzo Cie to meczy to kup kosc prasowana, pieski ja bardzo lubia i gryza sobie ja zamiast rak i nog swojego wlasciciela.
a jak chodzi o ujerzdzanie? mojej psicy tez sie to zdarza, tez nie bardzo wiem co z tym zrobic. karce ja stanowczym "nie wolno!" i przestaje.
zycze Ci duzo cierpliwosci.
Gdzie nie chce wychodzic? na spacery? kiedy piszczy ,przed wyjsciem?, czy na spacerze?jesli boi sie spaceru ,to od kiedy ,moze za czesto go strofowales, za to "ujezdzanie: innych pieskow, a moze za mocno, zastanow sie czego sie mogl wystraszyc, na wszystko jest rada ,tylko trzeba dzialac szybko , zeby sie fobia nie utrwalila.
-
- Informacje
-