Wącha i nie chce przestac

Dyskusje o psiej tresurze.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

03 maja 2007, 21:54

wychodze z psem na spacer po czym on wtyka nos w trawe i tak na okrągło jak go oduczyc chodzic z nosem w trawie ? :?
Gosinka

04 maja 2007, 09:19

A czy to młody pies? Bo to raczej normalne zjawisko dla młodych psiaków. Są wszystkiego ciekawe i chcą wszystko poznać. Jeśli natomiast za bardzo cię to denerwuje i chcesz gdzieś przejść w miarę sprawnie to warto nauczyć pieska komendy "równaj" aby ładnie szedł przy twojej nodze.
Bishou

05 maja 2007, 21:17

Nie tylko młode sa, ciekawe świata...
Mój psiak też tak robi, to normalne. Z czasem pewnie wyrosnie z tego 8)
Gość

08 maja 2007, 14:19

Gosinka pisze:A czy to młody pies? Bo to raczej normalne zjawisko dla młodych psiaków. Są wszystkiego ciekawe i chcą wszystko poznać. Jeśli natomiast za bardzo cię to denerwuje i chcesz gdzieś przejść w miarę sprawnie to warto nauczyć pieska komendy "równaj" aby ładnie szedł przy twojej nodze.
Pies ma 9 miesiecy jest coraz silniejszy i cięższy i czasami jak się uprze nie moge odciągnąc go od trawy próbowałam juz dosłownie wszystkiego jest uparty jak osioł 8) więc postanowiłam zapisac go na profesjonalne szkolenie dzieki za rady. :D
Gość

13 maja 2007, 19:47

jak moj cos wacha i to dlugo trwa i chce aby juz nie wachal to mu zaslaniam te miejsce butem i wtedy szybko rezygnuje z tego wachania
ODPOWIEDZ
  • Informacje