Czy ktoś mógłby mi polecić dobrą mokrą karmę dla kota, który jest alergikiem? Kot został przestawiony na suchą dla alergików, ale nie chciałabym go karmić wyłącznie suchą karmą a ze względu na ostatnie problemy żołądkowe nie chcę na nim za dużo "testować" - potrzebna dobra rekomendacja.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Alergia u kota - mokra karma
no co kot jest uczulony? trzeba znać alergen aby wybrać odpowiednią karmę. Bez testów się nie obejdzie - chyba, że znasz alergen wtedy nie ma większego problemu, kupujesz karmę bez alergenu.
Kot mają na różne rzeczy alergię i to co jedmu podpasuje to drugiemu wcale nie musi.
Tak ogólnie z nazwy i przeznaczenia wg producenta to Kattovit Sensitive, Animonda Intergra senisitive, Miamor Sensibel i wszystkie inne mokre karmy bez chemii i bez alergenu (duży wybór smaków ma Catz Finefood)
Kot mają na różne rzeczy alergię i to co jedmu podpasuje to drugiemu wcale nie musi.
Tak ogólnie z nazwy i przeznaczenia wg producenta to Kattovit Sensitive, Animonda Intergra senisitive, Miamor Sensibel i wszystkie inne mokre karmy bez chemii i bez alergenu (duży wybór smaków ma Catz Finefood)
Czy alergia objawia się silnym rozwolnieniem? Jeśli tak, spróbuj podawać kotu rosół ugotowany wg przepisu: 1 porcja rosołowa 2 marchwie, 1 lub 2 ziemniaki, 1 pietruszka, 2 szklanki wody. Gotuj wszystko na wolnym ogniu przez co najmniej 1 godzinę. Potem odlej wywar, ale nie wylewaj i zblenduj kości razem z jarzynami. Jeśli jest zbyt gęste, dolej trochę wywaru. Po pierwszej porcji biegunka kotom przeszła, po miesiącu jedzą już wszystko. A było tak tragicznie, że kotka po myszy dostawała rozwolnienia. Mam nadzieję, że pomoże.
-
- Informacje
-