Dobór karmy.

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

barekyslaw

11 stycznia 2012, 17:11

Witam wszystkich serdecznie!
Jestem nowy na tym forum i nie jestem pewien czy umieszczam pytanie w dobrej kategorii. Otóż chciałbym kupić mojemu karmę lepszą niż te kitkety itp.
Mój kot ma w tym roku 12 lat. Ostatnio chorował na zapalenie żołądka a wcześniej miał operacje ponieważ miał jakiegoś guza czy coś w tym stylu. Więc poszukuje karmy dla kotów dorosłych i o słabym układzie pokarmowym. Kotka jest także sterylizowana.Zawsze jadła zwykłe jedzenie z marketu suche i mokre. Na razie myślałem nad dwiema karmami lecz nie jestem pewien czy to dobry wybór. Proszę o porady.

Wcześniej wspomniane karmy:
-Hill’s Science Plan NeuteredCat Mature Adult
-Royal Canin Sesible 33
MonikaMroz

11 stycznia 2012, 20:02

A czy weterynarz ze względu na te problemy z żołądkiem zalecał Ci jakąś karmę??? A może ze względu na tego guza powinien Twój kot jeść karmę specjalistyczną??? Royala bym nie polecała bo w tej karmie są prawie same zboża i nie będzie się wartościowo różniła od tej marketowej. Cena tylko jest inna. Na temat Hill's się nie wypowiadam bo nie wiem. Na pw prześle Ci stronkę sklepu internetowego gdzie możesz dokładnie sobie poszukać karm dla kotka. Są tam rozróżnione kategorie np. koty starsze albo z problemami żołądkowymi. Poczytaj składy karm i zdecydujesz. Jak będziesz potrzebować rady to też możesz do mnie pisać na pw. Dużo osób chwali karmy bez zbóż tj. Acana, Apllaws, Orijen. Te karmy mogą jeść koty w każdym wieku i te po sterylizacji też.
ODPOWIEDZ
  • Informacje