Ile kalorii na dobę?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Hikari

02 września 2008, 13:56

Czy gdzieś są dostępne tabele kaloryczne dla zwierzaków? :) Z chęcią bym się dowiedziała, ile kot powinien dziennie jeść. Pewnie pomoże to też tym, którzy wolą pilnować niż odchudzać, a urozmaicają menu swoim pieszczochom o różne pyszności :)
Awatar użytkownika
Marcin2000
Kontakt:

07 września 2008, 10:57

Witam,
z kotami jest tak jak z ludźmi mają różne zapotrzebowanie na energię (kalorie) i różnie ją wydatkują. Jeden je mało i jest gruby a drugi je dużo i ma same gnaty. Mam dwa koty (Devony). On, kastrat waży 4,85kg i jest jednym z większych Devonów jakie widziałem. Ona waży 2,20kg i nie jest wysterylizowana. Oba sa zdrowe, tej samej rasy. Nie są zapasione ani zagłodzone :) Jak twierdzi Wet są w sam raz DLA SWOJEGO OSOBNICZEGO TYPU. Jedzą też różnie, on wciąga wszystko ona wybrzydza i je oszczędnie. Piszę o tym by namówić na prowadzenie kota "na oko" i w/g tabel na opakowaniach karmy. Liczenie kalorii.... Jak mój kot dostaje lekkiego brzucha to mu lekko przykręcam żarcie szczególnie to extra opierając sie na RC dla kastratów. Szybko wraca do normy.
Hikari

13 września 2008, 19:11

Dziękuję za radę. Będę więc obserwować :)
ODPOWIEDZ
  • Informacje