Już mu nie smakuje?
Mój kot nie chciał jeść suchej karmy, wresdzcie trafiłam na taka która mu smakowała-eukanuba ale przestał ją zjadać. Czy to naturalna rzecz czy może problem w czym innym np. zębach i dziąsłach?
mój właśnie też nie bardzo jest za suchym ale jak posiedzi troche sam i nie ma innej karmy w misce(mokrej) to jak wracamz pracy to suche ruszone, może rzeczywiście mu coś dolega, a może ma za dużo w tyłeczku i wybrzydza jak to moje księciunio 2
-
bo jak tylko na suche to może z zębami coś chociaż moze być tak że kot już nie chce,za często też nie można zmieniać,gdyby moje koty były głodne to by zjadły zapewne jakąś nawet za grosze...i nie koniecznie by ją jadły cały czasdobbinka pisze:Może to być znudzenie kota karmą (uważaj, żeby nie wychować totalnego niejadka) ale przy okazji najbliższego badania poproś lekarza o sprawdzenie stanu paszczy. a czy inne rzeczy/karmy chrupie, czy na każde jedzenie tak reaguje?
Mój Kotek (ma już 16 lat), co jakiś czas też tak robi, że przestaje jeść coś co do tej pory mu smakowało - robię mu wtedy po prostu przerwę od tego, zastępuję czymś innym na jakiś czas, i tak na okrągło. Chodzi o różnorodność, zmianę. Po takiej przerwie znowu chętnie je, to co mu się wcześniej znudziło. Nie ma więc pewnie powodów do obaw, chyba, że są jeszcze jakieś inne niepokojące objawy.
Pozdrawiam,
Ania
Pozdrawiam,
Ania
-
- Informacje
-