karma bosch light/wymioty kota

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

frelcia

05 lutego 2009, 16:27

:)
moi drodzy, co myślicie, dlaczego moja kotka tak reaguje na ta karmę?

podobnie reaguje na karmę odchudzającą RC zaproponowana przez wet( ta która pęcznieje , nie pamiętam nazwy :()
w każdym razie kicia, jaka kol wiek ilosc nie zje, to wymiotuje ja cala... mało nawet kilka "kuleczek" tez...

:(
Awatar użytkownika
ania1985

05 lutego 2009, 16:39

ja tylko moge napisac z ejak dostawalam jakas probke czyli inna karme i dawalam ja kotce to wymiotowala z uwagi na zbyt drastyczna zmiane.

ale jesli zmienialas stopniowo to nie wiem czekamy na inne odp:)
Awatar użytkownika
Borysek

05 lutego 2009, 17:44

Karmy "light" zawierają nawet kilkakrotnie więcej niestrawnego włókna roślinnego, niż zwykłe karmy bytowe. Dzięki temu są mniej kaloryczne i jednocześnie dłużej dają uczucie sytości (pęczniejąc - zalegają w żołądku dłużej, niż zwykła karma). Może kotka ma wrażliwy żołądek i reaguje wymiotami na zbyt dużą zawarość włókna roślinnego :?: :roll:
frelcia

05 lutego 2009, 21:40

Moja kicia bardzo dlugo ostatnio jadla karme RC light 40, i bylo super mimo ze to light...inne jedzenie odchudzajace jadla jako probki..ale z light nie jest chyba az tak trudno przejsc do odchudzajacych ech..a poza tym ta karma Boscha-light in door...teoretycznie nie rozni sie niczym...ale jak widac kotu nie odpowiada.

Pewnie musze wrocic do starej karmy, ale niekurywam iz mialam wene cos zmienic.

dzieki za troske :)
ODPOWIEDZ
  • Informacje