Karma dla Malucha
-
Jak je to niech je . Chociaż rewelacja one nie są. Ale wiele ludzi karmi swoje koty ta karmą i żyją one długo i szczęśliwie. A skoro masz kociaka na tymczasie to może do lepszych karm typu Animonda, Aplawws nie przyzwyczajaj bo nie wiadomo czy kolejnego właściciela będzie na to stać. Najlepiej to dawać mięsko drobiowe może być surowe lub troszkę podgotowane. Chyba że to jest maleństwo to wtedy zmiksować. A sucha tez mu dajesz? Perfect Fit może z suchych nie jest super ale ma 19 % mięsa. A jeśli maluch to RC Babycat bo tam są maluśkie granulki.
whiskas ma bardzo mało miesa o ile to w oglole jest mieso a nie jakies mechanicznie oddzielane od kosci. Mój z mokrego zlizal wode bo tonawet galaretka nie jest, suche niby jadl ale z kuwety jechało jak z toy toy'a. Lepiej juz te w rosmanie kupuj bo lepiej pachną i saszetki maja sklad po 4% na kazde mieso a nie na całość. W rossmanie mają tez purine one i chyba jest kapke lepsza jak whiskas i moj ja ładnie jadł, ale niestety promocja sie skonczyla i na razie sie nie oplaca.
-
K@rOLcI@ pisze:whiskas ma bardzo mało miesa o ile to w oglole jest mieso a nie jakies mechanicznie oddzielane od kosci. Mój z mokrego zlizal wode bo tonawet galaretka nie jest, suche niby jadl ale z kuwety jechało jak z toy toy'a. Lepiej juz te w rosmanie kupuj bo lepiej pachną i saszetki maja sklad po 4% na kazde mieso a nie na całość. W rossmanie mają tez purine one i chyba jest kapke lepsza jak whiskas i moj ja ładnie jadł, ale niestety promocja sie skonczyla i na razie sie nie oplaca.
moim kotom kiedyś siostra kupiła whiskasa-zlizały wszystko i mięso zostawiły,inne saszetki jedzą wraz z mięsem
jeszcze cos o nazwie Nutri się pokazało...ale widziałam w Tesco
A "moja" kotka jadła whiskasa bez problemów, ale pewnie dlatego, że była bezdomna i zależy jej na każdym posiłku. Kupiłam jej w rossmanie konserwę to jadła jako-tako. Zresztą ma już własny dom, teraz od następneego właściciela zależy jaką karmę dostanie.
-
my polecamy te dobre,bo my na takich "jedziemy" i odpowiada nam,ja się sugeruje tym jak moim kotom smakuje,czy nie wali zbytnio z kuwety po konkretnej karmie i na skład patrzę.Są osoby które surowym mięsem nawet koty karmią,ale ja mam watpliwości co do tego
-
K@rOLcI@ pisze:ale do tego surowego mięsa dodaja jeszcze kupę dodatków. A takie prosto ze sklepu to chyba nie powinno sie dawać ciągle
ale podobno taniej to wychodzi tak ktoś gdzieś napisał
jak ja przeczytałam ile trzeba tam dowalic supementów diety i innych dodatków to sie zastanowiałam czy 100wa by na nie stykła, a jeszcze przeciez wołowinka i kurczaczek. I druga lodówka z zamrażalnikiem bo jakbym cudem to upchneła w moim to by nie było juz nawet miejsca na lód. samo surowe mieso jest fajne jak kot jwe chce jeść i to obojętnie czy świeże czy nie - gorzej jak tylko świeże i codzien łazisz do sklepu po plaster wątróbki np. u mnie sie pani popatrzała jak mówie dwa ładne kawałki z mina czy mi to starczy wiec dodałam, że to dla kotka bo on swieże lubi i juz innaczej patrzala - kot nawet był ze mna bo wracalismy od weta
-
no właśnie.Moje dużo jedzą i 2 razy dziennie,wygodniejsze jest kupne i gotowe,bo tylko się nasypie i jest,nie trzeba kroić itd.
-
- Informacje
-