Karma wykonana z piór! ‘Brawo’ dla Royal Canin
Jak ktos uważa że to dotyczy tylko RC dla psów alergików to proszę również zwrócić uwagę iż na nowych opakowaniach RC dla kotów nie ma już suszonego mięsa drobiowego ale suszone białko drobiowe czyli zapewne białko z piór! - tylko pogratulować!
Tak dalej ROYAL! a w końcu moje marzenie się spełni!
Tak dalej ROYAL! a w końcu moje marzenie się spełni!
-
dlatego czasem nadal upieram się że będe gotowała sama
Szkoda bo do 2002r była to przyzwoita karma przynajmniej jeśli chodzi o psy.
W 2002 r Royal Canin staje się częścią Mars, Inc. i pierwszą czynnością jaką zrobili nowi właściciele było obniżenie kosztów produkcji karm co za tym idzie obniżenie jakości pokarmów , tam gdzie się tylko dało zamieniali mięso na produkty pochodzenia roślinnego, zboża .
W 2002 r Royal Canin staje się częścią Mars, Inc. i pierwszą czynnością jaką zrobili nowi właściciele było obniżenie kosztów produkcji karm co za tym idzie obniżenie jakości pokarmów , tam gdzie się tylko dało zamieniali mięso na produkty pochodzenia roślinnego, zboża .
Jeśli nie przeszkadza Ci że to karma bezmięsna praktycznie, zawierająca szkodliwe przeciwutleniacze BHA i BHT i że firma sponsoruje bestialskie polowania na niedźwiedzie - to nie zmieniaj nic. Jeśli to czytasz to już wiesz jak jest i decyzja należy do Ciebie - na Łiskasach też koty żyją, "nic" im nie dolega i są aktywne - ale jeśli koty są członkami rodziny nie karmisz ich dziadostwem bo chcesz dla nich jak najlepiej.dolek pisze:jejku moje 2 kastraty są na sterilised 37 od 7-8 lat , nic im nie jest są zdrowe , aktywne , czy zmieniać karmę ? jeżeli tak to na jaką ?
Royal to obecnie tona odpadów roślinnych z odrobiną odpadów zwierzęcych konserwowana chemią, masą witamin do uzupełnienia wszystkich braków "składowych" a kosztująca tyle co np. Applaws - naturalna, wysokomięsna karma.
Sam/a musisz podjąć decyzje i być pewny/a, bo jak tylko powiesz wetowi że mieniłeś/aś karmę na inna to na 200% usłyszysz że kot na pewno się zaraz pochoruje xD.
-
- Informacje
-