Witam.
Mam dwa koty. Figaro jest czarnym mieszancem najprawdopodobnie brytyjskim dlugowlosym i Paskal ktory jest zwyklym, rudym dachowcem. Figaro ma 13 miesiecy a Paskal ok.4 miesiace. Moj problem polega na tym ze wyjadaja sobie z misek i teraz nie wiem jak im dawac jedzenie. Figaro je karme dla doroslych ale Paskal wpycha mu sie do miski i ja podjada przez co Figaro je karme dla kociakow. Czy moge im obu dawac tak samo czyli np. kazdemu troche mokrej karmy dla doroslych i obu po trochu suchej karmy dla kociat. Dodam ze dostaja karmy tej samej firmy tylko w odpowiednikach dorosly/kociak. I jeszcze jedno. Jak z karma dietetyczna dla kastratow? Figaro jest kastrowany i niezwykle lubi jesc. Boje sie ze zacznie tyc. Planuje rowniez wykastrowac Paskala za jakies dwa miesiace. Kiedy moge wprowadzic sucha karme dla kastratow dla mlodego?
karmienie dwoch kotow.
Zwierzęta po kastracji muszą dostawać dobrą karmę mięsną. Pseudo zdrowe pokarmy typu light i sterrylizet to jedna wielka kopalnia zbóż i węglowodanów, dzięki którym kocur szybko przytyje lub obtłuści swoje narządy wewnętrzne, co za tym idzie - szybko doczeka się chorób lub śmierci.
Prowadzę DT i często mam podobny problem - część kotów jest na specjalistycznej karmie ze względu na wiek/choroby, a najmłodsze wyjadają im z misek. Ostatnio prowadziłam ostry reżim karmienia, kociaki dostaja jeśc tej samej prze i część jest zamknięta w drugim pokoju, jedzą osobno. W moim domu to jedyna mozliwość, aby zachowac kontrole nad tym, co które zwierzę je:)
w tym przypadku nie ma potrzeby 2 różnych karm i izolacji podczas karmieniabsad pisze:Prowadzę DT i często mam podobny problem - część kotów jest na specjalistycznej karmie ze względu na wiek/choroby, a najmłodsze wyjadają im z misek. Ostatnio prowadziłam ostry reżim karmienia, kociaki dostaja jeśc tej samej prze i część jest zamknięta w drugim pokoju, jedzą osobno. W moim domu to jedyna mozliwość, aby zachowac kontrole nad tym, co które zwierzę je:)
dla nie wtajemniczonych chodzi o karmę taste of the wildsunshain pisze:kup TOTW
od kociaka do seniora
kastracja to nie choroba nie ma potrzeby zmiany karmy
dodam też że takie właściwości tzn możliwość karmienia kotów w każdym wieku ma większość karm bezbożowych np acana
-
- Informacje
-