mam jeszcze następujące pytania do Pana Jarka
- jak mam odżywiać moją kotkę ma ona 14/15 lat(przybłęda) jest na suchej karmie dla diabetyków (nie chciała jeść mokrej), ma dużą nadwagę 6,700 staram się ograniczyć jej ilość karmy 50g. ale ona jest ciągle głodna a szczególnie kiedy poczuje jak szykuję kurczaka to bardzo płacze i nie wiem czy mogę jej podać wiadomo, że nie dużo ale moja wet. mówi żeby jej nie podawać. Następne pytanie to czy musi być na diabetyku kiedy ma duże problemy z wypróżnieniem, kiedy podawała Fibre to sprawa wypróżnienia ustabilizowała się.
-ze względu na wysokie PH było 8 przez ostatnie 2 m-ce spadło do poziomu 7 podawałam jej preparat UrinoVet ale Pani wet. kazała odstawić ponieważ spadł potas i boi się o wystąpienie problemów z nerkami, ja juz nie wiem co robić.
Robimy co możemy podajemy karsiwan i Arthroavet ( poprzednio Antinol-problemy z ciagłością podawania) sprawy zwyrodnieniowe odcinka lędzwiowego. Wiem, że jest bardzo chora ale chcemy zapewnić jej komforort życia jakie jej zostało dlatego bardzo proszę powiedzieć co mam robić i jak karmić aby ulżyć jej egzystencji
karmienie kota z niedoczynnością, cukrzycą, wysokim Ph
ja osobiście dopuściłbym karmę u takiego kota figh fibre, ale to Twój lekarz widzi kota i musi on decydować co jest lepsze dla niego. Wykonujecie też badania , bo wklejasz poszczególne parametry, to powinno także zadecydować czy może czy nie może jeść coś innego.
-
- Informacje
-