Koniecznie karma dla juniorów?
Z reguły powinno się podawać kitten / babycat /junior ze względu na specyficzne właściowości tych karm dostosowane do kociąt by zdrowo i bezproblemowo się rozwijały., ale jak mu nic nie jest to chyba jest ok byleby granulki były odpowiedniej wielkości by mógł pogryźć.
- Asik L&L&L
Po prostu po niektórych karmach kupki są luźniejsze, śmierdzące i jest ich więcej, natomiast jest karma po której w kuwecie są same ładne kupki......vivinn pisze:Asik, a co masz na myśli pisząc o kupach?Asik L&L&L pisze:Jak czytam Wasze opinie to zaczynam mieć wątpliwości czym karmić moje koty.
Jaką suchą karmę uważacie za najlepszą? Po której kotki będą zdrowe i kupki będą ok?
Przy każdej zmianie karmy, szczególnie stosowanej często i długofalowo, może się zdarzyć, że kupy będą miały brzydszy zapach lub będą luźniejsze. Takie życie, a kupy to nie fiołki. No i nie stawiałabym wyżej zapachu kupy od kociego zdrowia
Karmy polecam takie, jak zwykle - bez zbóż (Orijen, Acana, TOTW).
Witam
Jestem tu pierwszy raz i chciałam zapytać, czy ktoś podawał swojemu kociakowi K-9 Feline Perfection. Ponoć jest to bardzo dobra karma i można ją podawać również małym kociętom (pod koniec miesiąca sama będę takiego malucha miała), jeżeli mieliście już z nią styczność, to proszę o opinie
Jestem tu pierwszy raz i chciałam zapytać, czy ktoś podawał swojemu kociakowi K-9 Feline Perfection. Ponoć jest to bardzo dobra karma i można ją podawać również małym kociętom (pod koniec miesiąca sama będę takiego malucha miała), jeżeli mieliście już z nią styczność, to proszę o opinie
Mi się wydaję że nie macie lepszych tematów do poruszenia whiskas kitkat gourmet czy jakiś inny producent weźcie 3 obojętne karmy wspypcie do 3 miseczek i podajcie kotu jeżeli mu nie będzie samakowala jednak karma to ja odrzuci dance temu kotu wybór dajcie mu mięsa świeżego nie gotowanego czy skarżonego robicie z tych kotów typowe cioty a myszy się boja albo ich nawet nie widzą dlatego jedzenie kota jak i psa powinno być zróżnicowane nie stać was na lepszą karme dajcie mu to co wy jecie ile kot może zjeść nie róbcie z tej polski nędzarzy
Dla młodych zwierząt lepiej wybierać karmę dedykowaną juniorom, niż kotom starszym.raindbow pisze: ↑04 grudnia 2009, 15:22Hej! To znowu ja
MAm pytanie czy kotu 8 tyg koniecznie trzeba podawać karmę dla juniorów, bo kupiłam dla kotów powyżej roku karmę suchą zamiast
dla Juniorków. Czy mogę ją podawać kotu??
Saszetki dla dorosłych też przez przypadek kupiłam i oczywiście z rospędu już jedną dałam. Franek zjadł ładnie nie było żadnych rewelacj, zgłębiłam się w skład i z saszedkami żadnej różnicy nie ma ;P (Chyba )
A co z suchym ?
Różnią się one zawartością witamin i składników mineralnych, a przecież na każdym etapie życia zwierzę ma inne potrzeby, więc lepiej dostosowywać produktu do wieku kotka
-
Cześć!
Wybór odpowiedniego sposobu żywienia jest niesamowicie ważny! Tylko w ten sposób zadbasz o to, jak będzie czuł się i funkcjonował Twój podopieczny. Jeśli masz jakieś wątpliwości, koniecznie zajrzyj na naszego bloga. https://www.krakvet.pl/artykuly/zywieni ... we-zasady/
W poradniku dowiesz się, jak wybrać dobre pożywienie dla kota.
KrakVet.pl
Wybór odpowiedniego sposobu żywienia jest niesamowicie ważny! Tylko w ten sposób zadbasz o to, jak będzie czuł się i funkcjonował Twój podopieczny. Jeśli masz jakieś wątpliwości, koniecznie zajrzyj na naszego bloga. https://www.krakvet.pl/artykuly/zywieni ... we-zasady/
W poradniku dowiesz się, jak wybrać dobre pożywienie dla kota.
KrakVet.pl
-
Dla juniorów dobra jest karma Josera Kitten z olejem z łososia. Jest lekkostrawna, wysokoenergetyczna dla dorastających kociąt. Ja swojemu maluchowi ją dawałam i widać było że bardzo mu smakowała.
-
- Informacje
-