kot brytyjski brak apetytu

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

8ania8

16 maja 2011, 18:55

Wita mam 2 letniego kocurka brytyjskiego jest strasznie chudy i nic nie chce zabardzo jeść. Dostaje suchą karme royal dla brytyjczyków oraz ruzne cuda w postaci mokrej karmy np. sheba ip oprócz tego ma miske z mlekiem kocim. W miskach ma ciągle jedzenie ale nie bardzo chce cokolwiek jeść jak coś to poskubie trosze i zostawia. Jaki możę być tego powód
kub3k

16 maja 2011, 21:13

Kot od zawsze mało je, czy to jest coś nowego? U nas w domu nasze kiciorki ogólnie nie za dużo jedzą i nie są jakieś chude (9-cio miesięczna kicia waży jakieś 2,5 kg, 3 letni kotek 3,5 kg ). Kiedy byłaś z nim u weterynarza?? Może warto go odwiedzić, żeby obejrzał kotka.
Awatar użytkownika
*Fibi*

20 maja 2011, 13:30

Mój kitek teraz troche mniej je, ale za to więcej pije wody - myślę, że to ma związek z pogodą;dni są ostatnio upalne. Różnica w porcjach też nie jest jakaś ogromna - poprostu zjada troche mniej.. Ale poza tym nie zauważyłam jakiejś w zachowaniu i wyglądzie - dalej wesoło bryka albo odsypia brykanie.

Czy zmiana u Twojego kota wystąpiła niedawno, czy może kitek od zawsze był takim wybrednym niejadkiem? A jak z piciem wody? Jak w kuwecie?

Swoją drogą nie jestem w stanie wyobrazić sobie chudego brytyjczyka :shock:

Może spróbuj z surowym filetem z kurczaka lub kawałkiem wołowiny.. kotom zazwyczaj smakuje surowizna i jest dla nich najłatwiej strawna..
Awatar użytkownika
*Fibi*

20 maja 2011, 13:31

Jeśli jednak uważasz, że sytuacja jest naprawdę alarmowa i nieciekawa, to idź do weterynarza po radę.
ODPOWIEDZ
  • Informacje