kot wiecznie głodny...
-
latwiej kota utuczyc niz pozniej odchudzac wiec uwazajcie..
-
dokladnie jestem tego samego zdania..damianmantyk pisze:dokladnie, kota mozna latwo przyzwczaic do smakolykow, trzeba uwazac co mu sie podaje.
-
Mój kot też tak ma, ale przy okazji ma problemy z nadwagą i z pęcherzem. Suche niech stoi w misce, w końcu zacznie jeść, a do mokrego dolewaj wody przegotowanej, karma zwiększy trochę objętość, kot się zatka wodą i nie przytyje.papaola pisze:witam moja mama ma rocznego wykastrowanego kocura kocura, który wiecznie jest głodny. W ciągu dnia dużo je mokrego (saszetek) a potem przychodzi mniej więcej o godz. 3 i 5tej rano po jeszcze, miauczy, łapą klepie po twarzy, podgryza tak chce jeść. Dostawał nawet zaraz przed spaniem żeby w nocy się nie budził ale to i tak nie pomogło. Co zrobić w takim przypadku? czy coś mu dolega? czy może czegoś brakuje? dodam, że cały czas dostaje witamy w paście.
-
Moja kotka dostaje jedna saszetkę dziennie,mala miseczke suchej karmy no i oczywiscie to co uda sie jej upolowa
czyli jakas szyneczka,surowe mieso,rybka
wszystko co upoluje,wyprosi to jej.

Jesli kot jest wiecznie glodny a nie tyje, to moze oznaczac ze ma robaki.. Wtedy trzeba kupic specjana tabletke, ktora najlepiej jakby weterynarz wlozyl mu do pyszczka. ( wiele kotow moze te pastylke wyczuc w jedzniu i wypluc ).
Nastepna sprawa dotyczy karmy mokrej i suchej : otoz z suchymi krokietami trzeba uwazac i nie dawac za duzo, gdyz one moga prowokowac powstanie kamieni nerkowych u samcow.. ( poznac to po tym, ze kot sika krwia..
lub wogole nie moze sikac
.. Wtedy trzeba szyko jechac do weterynarza, by dal lekarstwo i specjalna karme..)..
Moje koty zwykle zostawiaja gdy sie juz najedza, wiec wasz wiecznie glodny kot chyba ma robaki.. tymbardziej ze jest mlody, moze jeszcze nigdy nie otrzymal tej kuracji ?.. A gdyby kot jadl i chudl, to jest pewne ze ma robaki !
Nastepna sprawa dotyczy karmy mokrej i suchej : otoz z suchymi krokietami trzeba uwazac i nie dawac za duzo, gdyz one moga prowokowac powstanie kamieni nerkowych u samcow.. ( poznac to po tym, ze kot sika krwia..

Moje koty zwykle zostawiaja gdy sie juz najedza, wiec wasz wiecznie glodny kot chyba ma robaki.. tymbardziej ze jest mlody, moze jeszcze nigdy nie otrzymal tej kuracji ?.. A gdyby kot jadl i chudl, to jest pewne ze ma robaki !

-
- Informacje
-