która lepsza
-
- Kontakt:
Karmiłem swojego kotka karmą whiskas lecz zauważyłem że po zjedzeniu karmy zaczęła się ostra biegunka. więc zmieniłem ją na kitekat. Czy to może pomóc? Czy dobrze zrobiłem?
Nie podawaj kotu tych karm. Postaw na coś lepszego typu Orijen, Acana, Hill's.
Whiskasem i Kitekatem możesz mu tylko zaszkodzić. Są to karmy z najniższej półki. Ile mają % mięsa? może max 4? Dobra karma powinna mieć min. 20%. No i białko zwierzęce a nie roślinne.
Tak więc nie polecam.
Whiskasem i Kitekatem możesz mu tylko zaszkodzić. Są to karmy z najniższej półki. Ile mają % mięsa? może max 4? Dobra karma powinna mieć min. 20%. No i białko zwierzęce a nie roślinne.
Tak więc nie polecam.
-
- Kontakt:
kupiłem karmę kitty ,czy jest odpowiednia?
Skład Kitty: Mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego(min 4%kurczak, min 4% świeże mięso) ryby i produkty rybne, zboża, warzywa(min 4%groszek i marchewka) jaja i produkty z jaj, roślinne ekstrakty białkowe, substancje mineralne, cukry. Zawartość składników pokarmowych: białko ogólne 8%, tłuszcz surowy 4%, popiół surowy 2%, włókno surowe o,4%, wilgotność 81%.
Tak dla porzadku.
Jeśli twój kot ma problemy żołądkowe po słabej karmie, to należy uważać na jej skład. Naprawdę nie możesz kocie kupić dobrej, porządnej karmy, a nie marketówki?
edit
Szczególnie, że widzę, że kotka jest maluchem i potrzebuje karmy dla kociaków. W jakim wieku jest kotka?
Uważaj, bo możesz ją złą dietą doprowadzić do wad rozwojowych, a także do odwodnienia. Ogarnij trochę temat, żeby więcej wiedzieć o opiece nad takim maluszkiem.
Tak dla porzadku.
Jeśli twój kot ma problemy żołądkowe po słabej karmie, to należy uważać na jej skład. Naprawdę nie możesz kocie kupić dobrej, porządnej karmy, a nie marketówki?
edit
Szczególnie, że widzę, że kotka jest maluchem i potrzebuje karmy dla kociaków. W jakim wieku jest kotka?
Uważaj, bo możesz ją złą dietą doprowadzić do wad rozwojowych, a także do odwodnienia. Ogarnij trochę temat, żeby więcej wiedzieć o opiece nad takim maluszkiem.
sunshain pisze:rozumiem, że wyznacznikiem jest cena to może josera
Nie cena a skład. Każdy właściciel chce aby jego kot odżywiał się zdrowo. Josera też może być, jest chyba porównywalna do Royal Canin.
-
- Kontakt:
Po kupieniu josera kotka czuje się dobrze dziękuję za pomoc.
Masz jeszcze Bosch Sanabell przyzwoita karma,Mera Cat ,i kilka innych ,ale nie RC tego nie polecam zarówno kotom jak i psom.mnkp pisze:sunshain pisze:rozumiem, że wyznacznikiem jest cena to może josera
Nie cena a skład. Każdy właściciel chce aby jego kot odżywiał się zdrowo. Josera też może być, jest chyba porównywalna do Royal Canin.
-
- Kontakt:
Bardzo mi pomogliście DZIĘKUJĘ.
-
- Informacje
-