Ja też się dopisuje do opinii, że pyszna jest galaretka. Moja kicia tez tylko wylizuje galaretkę a tymi kawałkami nawet się nie interesuje.
Dodam, że ja próbowałam wersję junior.
Kupiłam to raczej z ciekawości i chyba jednak na stałe to zostanę przy innych karmach.
PERFECT FIT
Moja kotka nawet nie chce podejść do miski jak jest tam Perfect Fit. Karma nie jest zdecydowanie jakości RC, myślę że nawet Whiskas w porównaniu z Perfect Fit to rarytas.
Jedyny (bardzo wątpliwy) plus to cena i możliwość kupienia w najtańszych sklepach jak Biedronka.
NIE, NIE i jeszcze raz NIE!!!!
Jedyny (bardzo wątpliwy) plus to cena i możliwość kupienia w najtańszych sklepach jak Biedronka.
ja tam w biedronce tej karmy nie widziałam a jestem stałym bywalcem tego sklepu bo mam go pod nosem. Myślę, że perfect fit w porównaniu z whiskasem to takie mniejsze zło chociaż z pewnością nie jest to dobrej jakości karma. Umówmy się, dobrej karmy raczej nie kupi się w sklepie spożywczym bynajmniej ja się jeszcze nie spotkałam z czymś takim. Jestem zdania, że lepiej wydać trochę więcej pieniędzy i zainwestować w lepszą karmę ze sklepu zoologicznego. Taka karma jest bardziej wydajna pomijając fakt, że dostarcza kotu tego co potrzeba i w pełni zaspokaja jego głód. Whiskasa czy tym podobne karmy to można kotu dawać i dawać a on i tak cały czas będzie głodny ze względu na znikomą zawartość mięsa w tej karmie. To tak jak byśmy my ładowali w siebie tylko i wyłącznie węglowodany rozepcha nas niby będziemy najedzeni a za chwilę znów nas będzie ssało
-
Wznowiony wątek o karmie . Hedwa gdzieś na forum był odnośnik do artykułu na temat węglowodanów. I okazuje się że w suchej RC jest ich więcej niż w Whiskasie. Ja mojej Mili ostatnio Perfect Fit kupiłam bo nie mam kasy żeby z neta Brit zamówić i Milucha wcina aż miło ale qpale rzadkie robi bo jej za szybko zmieniłam. Ale co do składu karmy bym się nie czepiała. Jest jedna z lepszych marketowych.
Ja swoim też jakiś czas temu dawałam tą karmę perfect fit i zgadzam się z tym, że jest to najlepsza dostępna karma jeśli chodzi o te marketowe. Moje koty za nią nie przepadały i jak dla mnie to ona jakaś taka dziwna była bo kilka minut po otworzeniu zaczynała pachnieć tak jakby tam ktoś jakichś leków dodał tzn takim antybiotykiem . Ja zauważyłam to w przypadku tej karmy dla juniorów innych im nie dawałam. W tym porównaniu z węglowodanami bardziej chodziło mi o to że po karmie lepszej jakości kot będzie dłużej nasycony i faktycznie to się sprawdza w przypadku moich futrzastych. Jednak co kot to obyczaj więc nie musi tak być w przypadku wszystkich Ja swoim jak dawałam na samym początku purine cat chow to było zanim się w karmach rozeznałam to miauczły wiecznie nienajedzone
a i faktycznie możliwe że RC ma więcej węglowodanów ale myślę, że tu w porównywaniu trzeba brać też pod uwagę skład całościowy karmy no i jak się takiego royala zestawi z whiskasem to wiadomo co wyjdzie suma sumarum są jednak koty które nie tkną niczego innego z wyjątkiem whiskasa bo są np do niego od małego przyzwyczjone i taka karma jak RC nie będzie już im smakowała. Tak jest w przypadku mojej starej kotki ona żyje na whiskasie bo nie ma siły na to żeby wcisnąć w nią coś innego tak ją teściowa nauczyła
Moja kotka co jakiś czas dostaje tą karmę i uważam, że jest niezła. Przede wszystkim smakowo jest dla niej the best. Żadnej innej karmy nie jadła z takim smakiem jak Perfect Fit. Myślę, że jak kogoś nie stać na droższe karmy można to kupować, o niebo lepsze od śmieciowego whiskasa. Kupuję Perfect Fit lub Ariona jak mam mały przestój finansowy.
-
nigdy nie było i nie będzie perfect fit w biedronce w biedronce jest Kitty,whiskasMoni - Fredi pisze:Moja kotka nawet nie chce podejść do miski jak jest tam Perfect Fit. Karma nie jest zdecydowanie jakości RC, myślę że nawet Whiskas w porównaniu z Perfect Fit to rarytas.
ja bym jednak nie porównywała RC z innymi karmami,nowymi czy też już z dostępnymi na rynku,zobaczcie kilka opakowań RC i przeczytajcie skład,ja niedawno oglądałam 3 paczki i na ani jednej nie było podaneych % mięsa,więc może go tam być tyle co wcale skoro nie podają
i moja kotka kiedyś próbowała,smakowało jej
-
Bo możliwe że RC leżało tylko koło mięsa choć jest napisane że ma suszone mięso drobiowe . Jak na skład to ma trochę wygórowana cenę. Moja Mili jadła tylko BabyCat ale zmieszane z inną karma.
-
też sądze,ze cena za wysoka jak na jakość,moje koty wcześniej jadły RC,ale od pewnego czasu zaczęły mieć po niej biegunke lub robiły plackowate kupy,teraz są na Brit i jest cisza,nawet im smakuj.MonikaMroz pisze:Bo możliwe że RC leżało tylko koło mięsa choć jest napisane że ma suszone mięso drobiowe . Jak na skład to ma trochę wygórowana cenę. Moja Mili jadła tylko BabyCat ale zmieszane z inną karma.
Ja już od dawna nie karmię kota ani psa RC. Kiedyś kupowałem sporadycznie. Moim zdaniem RC, Eukanuba i Hill's to mocno przereklamowane marki, ich skład jest daleki od ideału i szkoda na nie kasy. Z tych szeroko promowanych firm, mam jako takie zaufanie do Puriny pro plan, którą uważam za dużo lepszą niż RC.
-
A którą Brit kupujesz? Granatową czy biało-jakąś? Ja z granatowej jestem bardzo zadowolona. Na razie kupuję kitten. Ciekawa jestem czy Adult ma większe granulki?biedronka87 pisze:teraz są na Brit i jest cisza,nawet im smakuj.
-
ja tą samą kupuje i wiesz co-moje koty wolą dla małych kotów niż dla starszychMonikaMroz pisze:A którą Brit kupujesz? Granatową czy biało-jakąś? Ja z granatowej jestem bardzo zadowolona. Na razie kupuję kitten. Ciekawa jestem czy Adult ma większe granulki?biedronka87 pisze:teraz są na Brit i jest cisza,nawet im smakuj.
różnica w cenie między purinąproplan a rc ster 37 jest żadna.tracershy pisze:Ja już od dawna nie karmię kota ani psa RC. Kiedyś kupowałem sporadycznie. Moim zdaniem RC, Eukanuba i Hill's to mocno przereklamowane marki, ich skład jest daleki od ideału i szkoda na nie kasy. Z tych szeroko promowanych firm, mam jako takie zaufanie do Puriny pro plan, którą uważam za dużo lepszą niż RC.
Skład Puriny mnie zastanowił jak go przeczytałem niby 20% ale właśnie czego ? Kurczaka. Jak odejmiemy kości, wodę to ile tego zostanie ?
edyta:
Brit uważam za dobrą karmę , karmiłem nią kociate ale jakoś mnie odstrasza dopisek "pochodzenia zwierzęcego". ;p
Wsumie najważniejsze imo jest jak zwierzak się czuje po karmie a nie czy ma 33 czy 39 % procent mięsa.
-
a która karma jest idealna ? NIE MA TAKIEJ,zawsze cośrgm pisze:różnica w cenie między purinąproplan a rc ster 37 jest żadna.tracershy pisze:Ja już od dawna nie karmię kota ani psa RC. Kiedyś kupowałem sporadycznie. Moim zdaniem RC, Eukanuba i Hill's to mocno przereklamowane marki, ich skład jest daleki od ideału i szkoda na nie kasy. Z tych szeroko promowanych firm, mam jako takie zaufanie do Puriny pro plan, którą uważam za dużo lepszą niż RC.
Skład Puriny mnie zastanowił jak go przeczytałem niby 20% ale właśnie czego ? Kurczaka. Jak odejmiemy kości, wodę to ile tego zostanie ?
edyta:
Brit uważam za dobrą karmę , karmiłem nią kociate ale jakoś mnie odstrasza dopisek "pochodzenia zwierzęcego". ;p
Wsumie najważniejsze imo jest jak zwierzak się czuje po karmie a nie czy ma 33 czy 39 % procent mięsa.
purina pro plan ponad 50zł za 5 kg a RC 37 za paczuszkę 400gr od 18 do ponad 20zł więc gdzie widzisz taka sama cenę,purina wychodzi 18zł kg
a jakbyś dał whiskasa i kot sie dobrze po niej czułto co dawałbyś ? ja nie bo widząc te 33 i 39% mięsa to wolałabym dać tą z 39% bo wiem że tego mięsa jest dużo a jak widzę np.4% i więcej jak w tanich karmach to domyślam się o całej reszcie
RC wydaje mi sie już przereklamowaną karmą,gdzie się ktoś chwali co kupuje psu czy kotu mówi RC jakby nie wiadomo co to było (jakby świeżutkie mięsko z ubojni )
-
- Informacje
-