różnica pomiędzy karmami dla małych kociaków

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Patrycja94
Kontakt:

20 sierpnia 2007, 14:51

Mam pytanie jaka jest róznica pomiędzy kitten 34 a kitten persian (rayal canin). Mam 5 miesięcznego kociaka perskiego i czy można podawać oby dwa raz to raz to czy lepiej jedno (wiem że mieszanie karm nie jest dobrym wyjściem ale to jest jedna firna) ?
ATA

20 sierpnia 2007, 17:37

Na pewno kociakowi nie zaszkodzi zwykły kitten, ale w tym dla persów jest nieco więcej substancji odkłaczających i składników korzystnie wpływających na jakość okrywy włosowej. Podejrzewam też, że krokieciki karmy dla persów mają jakiś specjalny kształt, bo przecież te kociaki troszkę inaczej pobierają języczkiem karmę, niż kotki z dłuższym pyszczkiem. Gdybym miała persa kupowałabym mu karmę przeznaczoną specjalnie dla tej rasy :D
Patrycja94
Kontakt:

21 sierpnia 2007, 12:52

Dzięki za odpowiedź. Następnym razem kupię karmę specjalnie dla persów :)
Awatar użytkownika
kociaczek250
Kontakt:

01 września 2007, 11:55

A co jest złego w mieszaniu karm? Pisałam gdzieś kiedys, ze mieszam swojemu kotu karmy kilku firm i że uwazam to za dobry pomysł. Kot musi miec urozmaiconą karmę, bo w przyszlosci będzie wybredny :roll:
lewandowska.marzena

01 września 2007, 13:03

Mam psa, ale pewnie działa to podobnie. Hodowca powiedział mi, żeby właśnie nie urozmaicać jedzenia, bo piesek nauczy się, że jedno jest dobre, inne nie, i będzie wybrzydzał jak dostanie to gorsze. Co do mieszania karm nie wiem, na pewno nie powinno się często zmieniać, ani gwałtownie przestawiać, ale gdyby kociak był nauczony jeść tej i tej, to chyba nic by mu nie było. Pytanie, po co je mieszać?
ODPOWIEDZ
  • Informacje