tauryna-podawac dodatkowo czy nie??
obie moje kotki jedza mieso surowe (piersi z indyka i kurczaka, raz w tyg. watrobka), oprocz tego podaje acane, a co drugi trzeci dzien dostaja saszetki animondy lub puszki rybne rowniez animondy-czy w zwiazku z tym maja odpowiednia ilosc tauryny, czy dodatkowo podawac im preparat witaminowy z dodatkiem tauryny?? a jesli tak, to jakie preparaty sa najlepsze??
powinno im wystarczyć tauryny w tej diecie , którą opisujesz.
dziekuje za odpowiedz
juz sie zaczelam martwic, ze czegos im brakuje i zastanawialam sie, czy nie podawac chociaz 1 tabletki dziennie np. preparatu z wyciagiem watrobowym+tauryna z firmy felvital
juz sie zaczelam martwic, ze czegos im brakuje i zastanawialam sie, czy nie podawac chociaz 1 tabletki dziennie np. preparatu z wyciagiem watrobowym+tauryna z firmy felvital
cześć
Moja kota jest żywiona wyłacznie suchym z duuuuuuuużą ilością wody. Mam nadzieję, że nie robię jej krzywdy? Dostaje RC Fit (przedtem sensible), Indoor, Hair& Skin, Oral Care, oraz Purinę odkłaczająca i Urinary ze względu na powracające zapalenia pęcherza.
Moja kota jest żywiona wyłacznie suchym z duuuuuuuużą ilością wody. Mam nadzieję, że nie robię jej krzywdy? Dostaje RC Fit (przedtem sensible), Indoor, Hair& Skin, Oral Care, oraz Purinę odkłaczająca i Urinary ze względu na powracające zapalenia pęcherza.
iskierka-a powiedz mi, czy w tych puszkach jej sos (duzo) lub galaretka?? czy to jest cos w rodzaju animondy carny??? bo jesli tak-to Kicia zje, ale niejadek Mamba nie ruszy
teraz dostaja miamor i gourmet, suche acana i hill's oral oraz dodatki
jolinar moje jadly surowe mieso drobiowe i suche RC indoor i nie wiem, czy im na dobre wyszlo
teraz dostaja miamor i gourmet, suche acana i hill's oral oraz dodatki
jolinar moje jadly surowe mieso drobiowe i suche RC indoor i nie wiem, czy im na dobre wyszlo
Jolinar, oczywiście możesz podawać sama suchą karmę, jeśli kot pije dużo płynów to suchy pokarm jest pełnowartościowy i zapewnia mu wszystko czego potrzeba. Możesz dla urozmiacenia podawać jakieś przysmaki. Karmy RC nie trzeba niczym uzupełniać
Chyba nie sądzisz, że kotek posłusznie wypije to, na co skazał go okrutny właściciel Nie ma to jak woda prosto z kranu a w najgorszym wypadku z kibelka
jednak bede podawac tauryne mlodszej kotce ona bardzo malo je acany tylko nie wiem jakie preparaty witaminowe moge jej podawac, zeby jej smakowalo-pewnie najchetniej wcinalaby cos o zapachu kocimietki albo ryby
i mam pytanie:
czy mozna mieszac preparat gammolen z witaminami z tauryna???
i mam pytanie:
czy mozna mieszac preparat gammolen z witaminami z tauryna???
tak mozna
serdecznie dziekuje za odpowiedz
-
- Informacje
-