Wędliny
Z pewnych źródeł dowiedziałem się, że WĘDLINY(tj. m.in. Kiełbasa..) szkodzą kociastym. Moje Pytanie DLACZEGO
Już kiedyś była o tym mowa
ATA pisze: ... Byłam też nie jeden raz przy produkcji szynek - gdybyś wiedziała co w nich jest na pewno byś tego zwierzakom nie dała. Nie są przyzwyczajone do tak dużej ilości soli, konserwantów, saletry i substancji używanych do napylania przy wędzeniu...
Myślę Dosiu, że nawet te droższe szynki nie bardzo się nadają. Chociażby z tego względu, że są dość mocno słone.
Moja Pysia-łakomczuszek też zawsze piszczy i jęczy kiedy robie sobie kanapki z wędliną, zwłaszcza drobiowią właśnie, ale też daję jej co najwyżej ociupinkę. A skrawków nigdy w zyciu bym nie dała, fuuujelza pisze:Kupuję zreguły wedliny drobiowe dla dzieci. Kotka błagalnie jęczy jak tylko poczuje. Dostaje odrobinę ale nieraz w sklepach widziałam ludzi którzy kupowali okrawki wedlin pytając czy sa skrawki dla kota. Brrr...
to widzę, że mój kot nie może służyć za przykład. gardzi wszelką wędliną nie mówiąc już o skrawkach. ;P
Mam świadomość, że wędlinka to raczej nie służy, ale mam zawsze asystę wpatrującą się w najbardziej rozbrajający sposób więc czasem ulegam i daje takie maleńkie kawałki
W domu się śmieją z naszej Luny, że może testować wędliny, bo jak zjada to znaczy, że jest dobra
W domu się śmieją z naszej Luny, że może testować wędliny, bo jak zjada to znaczy, że jest dobra
Jak najbardziej koty mogą testować jedzenie. Kociaste mają tak dobry węch, że jak tylko wędlina jest troszkę nieświeża już jej nie ruszą, choć my zmienionego zapachu jeszcze nie wychwycimy. Jeśli kot wcina, to znaczy, że przynajmniej pod tym względem wędlina jest w porządku .
Właśnie od moich kotek wiem gdzie najlepsze mięsko kupowaćATA pisze:Jak najbardziej koty mogą testować jedzenie. Kociaste mają tak dobry węch, że jak tylko wędlina jest troszkę nieświeża już jej nie ruszą, choć my zmienionego zapachu jeszcze nie wychwycimy. Jeśli kot wcina, to znaczy, że przynajmniej pod tym względem wędlina jest w porządku .
-
- Informacje
-