6 miesięczny pies - strajk głodowy

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Forfiter1988

14 listopada 2016, 08:32

Witam

Mój 6 miesięczny pudelek miniaturowy zastrajkował jeśli chodzi o jedzenie suchej karmy, którą do tej pory jadła. Nie wygląda to na brak apetytu, bo wszystko inne w ramach szkolenia je z chęcią. Kompletnie karmy nie rusza. Nawet gdybym chciała zmienić jej karmę to ciężko mi byłoby wprowadzić nową, ponieważ mieszanie odpada, bo starej w ogóle nie rusza. Nie chcę dołożyć sobie tym krokiem problemów z biegunką itp kombinując z nową, którą równie dobrze tak samo może znudzić się po tygodniu dwóch. Czy psa w tym wieku można przetrzymać z jedzeniem i jak w przypadku starszych psów gdy nie ruszy miski zabrać i postawić w porze następnego karmienia i tak aż zacznie jeść? Do pewnego momentu próbowałam mieszać ją z mokrą co na krótką chwilę poskutkowało, ale i tu zaczęła się buntować i nie dojadać, wiec mam wrażenie, że po prostu wie, że może dostać jeszcze lepsze rzeczy gdy powybrzydza, ale zanim podejmę jakieś kroki wolałabym wiedzieć, że robię dobrze albo może jest inne rozwiązanie.
boozy

16 listopada 2016, 12:00

A gdyby ją tak trochę przegłodzić? Nie dać jeść rano idąc do pracy i zostawić tylko suchą karmę w misce i zobaczyć, czy po powrocie z pracy do domu sucha karma będzie ruszona czy nie. U mnie to poskutkowało, gdy pies nie miał już totalnie nic do jedzenia to w końcu zjadł i suchą karmę :)
ODPOWIEDZ
  • Informacje