Sherry konczy dzis 7 miesiecy a ciagle jest chuda chociaz dostaje wiecej jedzenia
w przyszlym tygodniu bede szukac blisko jakiegos weta moze ten cos doradzi
wrzuce zaraz zdjecia gdzie widac jak wyglada, sa to z roznych okresow ale w ciagu miesiaca (polowa grudnia-polowa stycznia)
wazy cos ok 5,5 kg
7 miesieczna suczka.. kiedys za chuda - dzis normalna :)
Kurcze, ja też oglądałam, ale co tu poradzić. Suczka wydaje mi się za chuda, żeberka zbyt widoczne. Przydałyby się na pewno badania krwi, żeby wykluczyć jakieś choróbska, np. choroby trzustki/ Moja Ruda też miała taki okres chudości (była jednak trochę grubsza) i zaczęłam dodawać do ryżu, mięsa i warzyw makaron i trochę masełka na wierzch. Po jakimś czasie przytyła. Pozdrawiam
M.
M.
odrobaczana byla wiele razy w ciagu swoje zycia bo ciagle robaki miala, potem inny srodek i pomoglo. nie pojawily sie robaki, nie ma zadnych objawow ze sa.
purina pro plan junior glownie
ale tez ryz z miesem i warzywami jak mma wiecej czasu
purina pro plan junior glownie
ale tez ryz z miesem i warzywami jak mma wiecej czasu
to zwierzę potrzebuje solidnego lekarza a nie kolejnej zmiany karmy. Jest chore , ale trzeba mu poświęcić czas aby powiedzieć na co.
skad podejrzenie ze chore? jej jest wszedzie pelno, apetyt ma, ciagla biega. gdzies indziej pisali mi ludzie ze pies tez z wiekiem nabiera masy. ze ich psy np.- do 5 roku zycia mialy tak jak Sherry i nie byly chore tylko po prostu - jak i niektorzy ludzie - maja problemy z tyciem
Masz już odp. dr.Jarka,i myślę,że takie nasze gdybania do niczego nie doprowadzą.
Ktoś napisał,ze psy w wieku 5 lat dopiero nabierały masy.Jak to możliwe?
Ata napisała o odrobaczeniu.Pies może nie mieć widocznych robaków w odchodach,a mimo to dalej być zarobaczonym!
Czy psina miała robione badanie kupki(3 krotne)?
Ktoś napisał,ze psy w wieku 5 lat dopiero nabierały masy.Jak to możliwe?
Ata napisała o odrobaczeniu.Pies może nie mieć widocznych robaków w odchodach,a mimo to dalej być zarobaczonym!
Czy psina miała robione badanie kupki(3 krotne)?
nie ze nabieraja masy tylko ze jego zawsze byl chudszy a dopiero z wiekiem stal sie inny.
nie, nie miala gdyz w moim miescie nie ma weta.
milo ze mam odpowiedz i dr ale mysle ze to tez tak jest jak z ludzmi, jedni tyja od drobiazgow a inni sa chudzi choc jedza
nie, nie miala gdyz w moim miescie nie ma weta.
milo ze mam odpowiedz i dr ale mysle ze to tez tak jest jak z ludzmi, jedni tyja od drobiazgow a inni sa chudzi choc jedza
Może to być taka uroda suni, ale dla świętego spokoju zrobiłabym morfologię i biochemię we krwi. Badanie moczu i kału też by się przydało. Jeśli wszystko będzie w porządku może to być wina karmy, albo po prostu geny. Koleżanka ma identycznego jamnika (chyba już 8-latka) i też jest przeraźliwie chudy. Jest idealnie zdrowy, wesoły, pełen energii, karmią go wyłącznie RC, a żebra i tak można mu policzyć. Nie jeden raz obcy ludzie na ulicy z wyrzutem w głosie pytali koleżankę dlaczego głodzi psa. A on po prostu tak ma, niezależnie od tego ile by zjadł. Z tego co wiem je jak smok, ale wszystko spala. U Twojej sunieczki może być podobnie, ale bezwzględnie trzeba zacząć od porządnego jej przebadania
Również radzę pokazać sunię weterynarzowi. Aż jej żebra widać i to nie jest dobrze .
jak tylko uda mi sie skombinowac transport i sie znajdzie tyle kasy zeby mozna bylo zrobic te badania to zrobie
sherry nie ma innych objawow swiadczacych o choroie. wrecz przeciwnie nie sposob pochamowac jej energi np o 6 rano w weekendy po spacerze....
sherry nie ma innych objawow swiadczacych o choroie. wrecz przeciwnie nie sposob pochamowac jej energi np o 6 rano w weekendy po spacerze....
choroby związane z zaburzeniami metabolicznymi, z zaburzeniami wchłanania jak i z zaburzeniami gruczołów dokrewnych nie dają tak wyraźnych syptomów jak inne ciężkie choroby.
Dirdib naprawdę trzeba coś zrobić. Jest bardzo chuda Nie chodzi nawet o żebra, choć nawet u bardzo szczupłego psa nie powinny być widoczne tylko wyczuwalne, ale wydaje mi się że ma lekko wygięty kręgosłup jak psy z niedoborami żywieniowymi. Nie napisałeś czym ją karmisz? Pozdrawiam!
-
- Informacje
-