Brak apetytu
Podaj więcej informacji. Czym go karmisz, czy podajesz jakieś smakołyki, czy chętnie je zjada, w jakiej jest ogólnie kondycji, czy jest wesoły, chce się bawić?
i od kiedy ma ten brak apetytu.
Witam, również mam ten sam problem z moim 4 miesięcznym yorkiem. Jest kompletnym niejadkiem. Na początku, gdy trafił do mnie jadł kleik ryżowy na mleku, kurczaka z marchewką, zupkę "Gerbera". "Początek" trwał 3 dni. Od tej pory zjada wszystko co jest przygotowane na bazie mleka. Nie patrzy na kurczaka, gotowaną wołowinę, karmę suchą omija szerokim łukiem Puszki dla szczeniaczków również go nie interesują..
Powinien jeść 4 x dziennie i tak mu podaję jedzenie. Ale jeżeli nie jest to mleko, wtedy czeka na następne karmienie. Własciwie teraz to je 2 x: rano kleik na mleku i wieczorem kaszkę. A! i czasami troszkę sera żółtego.
Jest strasznym rozrabiaką, wesołkiem, sama nie wiem, skąd ma tyle energii. Zdaję sobie jednak sprawę, że coś muszę zrobić, bo mleko to nie jest odpowiednie jedzenie. Jak malucha przestawić na suchy pokarm?
Powinien jeść 4 x dziennie i tak mu podaję jedzenie. Ale jeżeli nie jest to mleko, wtedy czeka na następne karmienie. Własciwie teraz to je 2 x: rano kleik na mleku i wieczorem kaszkę. A! i czasami troszkę sera żółtego.
Jest strasznym rozrabiaką, wesołkiem, sama nie wiem, skąd ma tyle energii. Zdaję sobie jednak sprawę, że coś muszę zrobić, bo mleko to nie jest odpowiednie jedzenie. Jak malucha przestawić na suchy pokarm?
Twoj pies cie terroryzuje postaw na swoim podawaj mu akrme jesli odmówi posiłku trudno nastepnym razem podaj to samo w koncu pies zje z głodem nie wygra głodny pies to posłuszny pies a tak twój pies wie ze następnym razem dostanie to co lubie wiec rezygnuje z tego co mu podajesz.
na poczatku namaczaj pieskowi suchą karmę mlekiem. Jak nie zje to zabierz miskę i daj o następnej porze karmienia.
Właśnie zaczęłam moczyć suchą karmę w mleku. Jedyna reakcja maluszka na to jest taka, że wylizuje resztki mleka z miseczki, a mokre jedzenie zostawia. Próbuję go przetrzymać, choć drżę bardzo, bo jest chudziutki.
z tymi miniaturkami jest także zasadnicza sprawa o której należy pamietać, że jgo posiłek może się składać z 3-5 posiłków po kopiatej łyczce i to wystarczy ich żołądki są maleńkie one na prawdę jedzą bardzo mało co niejednokrotnie przeraża właściciela. Są dni, że nic nie zjedzą a potem znowu 2-3 łyżeczki. A poza tym umieja niesamowicie dyrygować właścieilem, który umie podsuwać smakołyki.
-
- Informacje
-