Prosze o pomoc. Mam sukę mieszańca 50 cm wzrostu..25 kg wagi 12 letnia suka. Z pyska wydziela się bardzo brzydki zapach i nikt mi nie chce poradzić co zrobić. Pozbycie sie psa nie wchodzi w grę jestem mocno do niego przywiązany pies jest bardzo żywotny.Miejscowi weterynarz mowią,że to nic niezwyklego to normalne ale dla MNIE NIE .Prosze coś podpowiedzieć .Pies jest zdrowy ,wesoły odrobaczany systematycznie ...jestem bezsilny.
dziękuje za pomoc .
Zapach wpomieszczeniu gdzie jest nasila sie w miarę jak p[ies mocniej oddycha np w czasie upału.
Brzydki zapach z pyska psa
-
- Kontakt:
Mogą być to różne rzeczy. Dobrze by było gdyby zbadał go inny weterynarz. Mojemu pieskowi (małemu kundelkowi) dzieje się to samo, weterynarz powiedział że to kamień nazębny i z tego co się dowiedziałam da się i w sumie trzebaby było go usunąć, tyle że to jest bolesne i trzeba poddać go narkozie.
Jakie sa tego przyczyny to ,kazdy wet mówi inaczej,ale w przypadku mojego 14 letniego psa pomaga i TO znacznie,preparat DEZO-TABS firmy Mikita,jest tani i dobrze tolerowany przez starsze psy,naprawdę bardzo pomógl mojemu psiuniowi,nawt jest w KRAK-VET.Moi znajomi dostali ten preparat od Weta,bo mieli ten sam problem,Po 2 tygodniach jest rewelacja!
w takim wieku jest bardzo dużą szansą , że za zapach odpowiada zły stan uzębienia.
A co zrobić jeżeli mam psa mieszańca, wielkości golden rethievera, jest młody (nawet 2 lat nie skończył) powoli robi mu sie kamień na zębach i ma bardzo brzydki zapach z pyska. Polećcie mi coś taniego i skutecznego.
szczotka pasta. Najleprzy skutek
ja swojemu psu od czasu do czasu daje tabletki METRONIDAZOL bo ten zapach nie pochodzi od zebów ale od zalegającego pozywienia w ukladzie pokarmowym. To skutkuje idealnie taka kuracja co jakis czas i nie mamy brzydkiego zapachu w psa pyszczku.
Witam, potrzebuję porady specjalisty. U mojego owczarka niemieckiego (pies, rok i siedem miesięcy) w ostatnim czasie zauważyłam nieprzyjemny zapach z pyska psa. Zaznaczę, że nigdy wcześniej ten problem nie występował. Pies karmiony jest suchymi karmami (obecnie Royal Canin). W miarę możliwości staram się dbać o czystość jamy ustnej psa. Pies systematycznie dostaje także DentaStix i inne specjalistyczne przekąski, żeby zmniejszyć ilość kamienia nazębnego i zadbać o zęby. Mimo to nieprzyjemny zapach z pyska psa nadal się utrzymuje od kilku dni. Co może wywoływać ten przykry zapach? Możliwe, że źle dobrana karma? Przeczytałam, że przyczyną mogą być właśnie problemy z trawieniem. Czy nietolerancja pokarmowa może się w ten sposób objawiać? Mogę jakoś sprawdzić, czy karma, którą pies dostaje jest dla niego odpowiednia, żeby wykluczyć tę przyczynę? W tej sytuacji myślę nad zmianą karmy. Mam nadzieję, że to pozwoli na usunięcie nieprzyjemnego zapachu z pyska psa albo chociaż zmniejszy jego intensywność. To bardzo uporczywy problem, proszę o poradę.