Chyba oszaleję i zapłaczę się. Moja 11 letnia sunia była jeszcze przed świętami na ACANIE Senior - sierść śliczna, skóra też , jadła bez problemu z małym dosmaczeniem Niestety musiałam z niej zrezygnować bo ma aż 30 % białka , a psina ma problem z nerkami. Wątroba też nie jest w dobrym stanie. Ma też spore kłopoty z łapkami. Pisałam o nich już w innych wątkach. Odchudzałam ją stopniowo i z wagi prawie 39 kg - kilka lat temu spadła do 32-33. Na Acanie nawet jeszcze mi spadła troszkę. Utrzymać jej wagę, aby nie przekroczyć 33 kg jest strasznie trudno. Acana się sprawdziła, a przez nerki i tą zawartość białka musiałam z niej zrezygnować. Kupiłam Trovet Mobiliti i przez 3 tygodnie - od świąt psina moja przytyła mi już do 33,40 kg. Jestem załamana, bo każdy gram w jej przypadku to katastrofa dla łap ... Już sama nie wiem jaką karmę jej teraz kupić? Szukam karmy, która nie ma zbyt dużo białka. Trovet okazał się idealny z tego względu, ale skoro mi tyje muszę z niego zrezygnować. Porcji nie mogę jej zmniejszyć, bo i tak dostaje ją już mniejszą, niż zalecana na worku. Za jedzenie poszła by z każdym i wszędzie - taka jest
![Laughing :lol:](./../images/smilies/icon_lol.gif)
ta moja łobuziara kochana.
Myślałam o NUTRA NUGGETS Lite/Senior Dog Formula - doradźcie proszę, czy dla suni z różnymi problemami (nerki, wątroba, łapki) będzie ona się nadawała. I jak Wasze psiaki - nie tyją po niej? Ja już jestem podłamana.
Na nerki dostaje ipakitine, na wątrobę esentiale forte, na łapki inflamex i corta vet ha na przemian z artroblock forte. Daję jej też siemie lniane mielone - zalaną 1 łyżeczkę w 1/2 filiżanki. Może to to siemie ją tuczy. Chociaż kiedyś też jadła tego Troveta i też tyła.