Co o tym sądzicie?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

12 lutego 2006, 09:21

Witam. Jak narazie karmiłam swoje psy Royal Canin lub Eukanubą ale ostatnio poważnie zastanawiam się nad zmianą karmy... Myślałam nad Biomillem lub Best Choice ale nie wiem czy to dobry wybór. Jak sądzicie, która z tych karm jest lepsza a może w ogóle nie warto zmieniać? Może macie jeszcze jakieś propozycje dobrych karm na, które warto zwrócić uwagę...
Z góry dziękuję za pomoc.
Gość

13 lutego 2006, 15:15

Czy nikt z Was nie próbował tych karm? Bardzo proszę o pomoc. Jakie macie zdanie na temat tych karm?
Gość

17 lutego 2006, 16:51

Ja karmiłam psa od szczeniaka eukanubą, ale mój pies nalezy do chyba licznej rodziny maruderów i po pewnym czasie nie chciał jej. Zaczęłam gotować, ale potrzech dniach chciał już coś innego, więc podaje royal canin vet i nawet mu idzie. Nie jest zachwycony ale je. Dodam że przy tym ma całkiem niezła sierść. (sheltie). więc chyba jest dobrej jakości i nie ma biegunki. Z karmami róznie jest, ale to wszystko kwestia indywidualna. Mam znajomą która karmi psa od 8 lat karmą chapppi i też jest w dobrej kondycji. Warto zprobować.
Alinka

17 lutego 2006, 22:39

Nikt nie karmi Biomillem? Podobno to bardzo dobra karma, ale dość droga..... więc jestem zainteresowana.
Gość

18 lutego 2006, 13:23

Ja karmie Proformance i tez trudno mi powiedziec o w/w karmach.
chociaz chcialabym przejsc na cos tanszego.Ale znowu jesli tansze,to trzeba kupowac witaminy na stawy....
Wiec zostaje przy Proforma.nce i te karme sobie chwale
Gość

18 lutego 2006, 13:25

A długo już jesteś na PROFormance? Też się zastanawiałam nad tą karmą ale sama nie wiem... Mam wystawowe psy i chcę aby jak najlepiej wyglądały... Jak na razie daję Royal Canin i Eukanubę ale nie wiem co wybrać...
Gość

18 lutego 2006, 13:52

Na tej karmie jestem od wrzesnia.Moj pies jest tzn byl jakis alergiczny.Teraz jest w porzadku.
Pies ma blyszczaca siersc.I jest szczuply.dostaje dziennie 3 kubki karmy i chyba to starcza.
Poza tym karma zawiera szereg witamin,radze poczytac o niej.
Czasem hodowcy pisza,ze karma jest przechwalona,ale....co kto lubi.
Ja sobie te karme chwale i tyle.Mysle ,ze i psu smakuje.
dodaje jedynie polowe dawki wapna,,z fosforem.
DamaKier
Kontakt:

21 lutego 2006, 17:20

Biomill to wg. mnie jedna z najlepszych karm na Polskim rynku. Jej cena nie jest najniższa, ale naprawdę warto. kKiedyś karmiałm nią psa i wyglądał świetnie, miał b. dobre wyniki badań. Niestety mam psa dużego (owczarek niemiecki) i 3 kotki, więc musiałam przejśc na coś tańszego- w tej chwili karmię Eagle Pack, dla mojego psa również bardzo dobra. Jeśli miałabym możliwośc to na pewno karmiłabym psa Biomillem
Gość

21 lutego 2006, 20:31

Dzięki w takim razie zdecyduję się jednak na Biomilla. Ostatnio dostałam ich próbki i psy były zachwycone. :D
ODPOWIEDZ
  • Informacje