Czy Pies może być na diecie wegetariańskiej?
-
W diecie Barf 60 % to kości mięsne,10% podroby czyli znowu zwierzęce, 15 % warzywa, 5 % owoce, 10 % reszta czyli jaja (zwierzęta), jogurt czy inny nabiał (zsierzę), oleje zwierzęce (rybie), algi, krew zwierzęca itd....
Dardamell "Mój pies akurat nie, ale dawno temu chodziłam na spacery z Panią, której pies nie tolerował właśnie białka odzwierzęcego - sprawa genetyczna (tak to jest jak kupuje się psa na bazarze na 100 zł). Pies nie dość, że miał alergię to wymiotował (właściwie to starał się bo nic z niego nie wypadało) i miał okropne rozwolnienia, przy czym był bardzo niespokojny i nerwowy." Właśnie dlatego piszę , że może sprawdzi się hydrolizat białkowy !!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Dardamell, a czy opisywany pies jadal kiedykolwiek mięso beż żadnej obróbki termicznej? Czy jadał wołowinę, wieprzowinę, jagnięcinę, strusia, królika czy kaczkę albo gęś oprócz kurczaka pędzonego tonami sterydów i antybiotyków?
Wiesz, ja też ma koleżankę której pies po kazdym jedzeniu gotowanym, po kazdej suchej karmie miał rozwolnienia, ciągle z brzuchem coś nie tak.....teraz jest na diecie BARF i nagle wyzdrowiał....a powinie jeść karmę bez białka zwierzęcego bo przecież to na pewno byłą nietolerancja na każde białko zwierzęce....
Wiesz, ja też ma koleżankę której pies po kazdym jedzeniu gotowanym, po kazdej suchej karmie miał rozwolnienia, ciągle z brzuchem coś nie tak.....teraz jest na diecie BARF i nagle wyzdrowiał....a powinie jeść karmę bez białka zwierzęcego bo przecież to na pewno byłą nietolerancja na każde białko zwierzęce....
-
- Informacje
-