Baranina, mączka z baraniny, jaja, kasza perłowa, kasza jaglana, ryż, tłuszcz z kurczaka (konserwowany mieszaniną tokoferoli), białko z ziemniaka, owsianka, ziemniaki, przecier pomidorowy, siemię lniane, naturalny zapach, olej z łososia (źródło DHA), mączka z mięsa ryb oceanicznych, suszony korzeń cykorii, wodorosty (kelp), marchew, zielony groszek, jabłka, pomidory, borówka amerykańska, szpinak, odtłuszczone mleko w proszku, sproszkowana żurawina, ekstrakt z rozmarynu, nać pietruszki, ekstrakt z juki Schidigera, L-karnityna, Enterococcus faecieum, Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, Saccharomyces cerevesiae fermentation solubles, dried Aspergillus oryzae fermentation extract, tiamina, kwas askorbinowy, biotyna, kwas foliowy, wszystkie minerały i witaminy zalecane przez AAFCO w żywieniu psów.
białko 27,00 %
wit. A 22.000 IU/kg
tłuszcz 15,00 %
wit. D 1.000 IU/kg
popiół 6,80 %
wit. E 150 IU/kg
włóknik 2,50 %
miedź 19 mg/kg
wapń 1,20 %
sód 0,33 %
fosfor 1,20 %
cynk
150
mg/kg
magnez 0,11 %
selen
0,40
mg/kg
omega-6 2,60 %
L-karnityna
30 mg/kg
omega-3 0,40 %
DHA 0,05
%
Diamonds Lamb&Rice Puppy Large Breed-ciekawy skład.
Tak skład ciekawy, jak większość z karm koncenru Diamond.
Powoli taki skład z pre i probiotykami itd.... staje się normalnością w karmach aspirujących ku bardzo dobrej jakości.
Osobna kwestia to przyswajanie indywidualne, mojemu np. Diamond Lamb zupełnie nie podszedł.
Dlatego sam teoretyczny skład to jedno a praktyka to drugie
Ale nie przeczę skład naprawdę ciekawy
Powoli taki skład z pre i probiotykami itd.... staje się normalnością w karmach aspirujących ku bardzo dobrej jakości.
Osobna kwestia to przyswajanie indywidualne, mojemu np. Diamond Lamb zupełnie nie podszedł.
Dlatego sam teoretyczny skład to jedno a praktyka to drugie
Ale nie przeczę skład naprawdę ciekawy
Mój pies jadł tę karmę przez parę miesięcy i mu smakowała. Sierść była ładna, a kupy w porzo (a wcześniej miał takie rzadkie, bo mu ChS Puppy nie podszedł ).
Granulki dość spore. Większe niż DN Lamb Meal & Rice Adult a mniejsze od ChS Large Breed Adult
Co jest ciekawe to to, że ta konkretnie karma ma bogatszy skład niż inne Diamond Naturals
Dla przykładu:
Diamond Naturals Lamb Meal & Rice Adult Dog Formula
Lamb meal, whole grain brown rice, cracked pearled barley, millet, egg product, chicken fat (preserved with mixed tocopherols), rice bran, beet pulp, flaxseed, natural flavor, potassium chloride, salt, choline chloride, vitamin E supplement, iron proteinate, zinc proteinate, copper proteinate, ferrous sulfate, zinc sulfate, copper sulfate, potassium iodide, thiamine mononitrate, manganese proteinate, manganous oxide, ascorbic acid, vitamin A supplement, biotin, calcium pantothenate, manganese sulfate, sodium selenite, pyridoxine hydrochloride (vitamin B6), vitamin B12 supplement, riboflavin, vitamin D supplement, folic acid.
Diamond Naturals Small Breed Adult Dog Chicken & Rice Formula
Chicken, chicken meal, cracked pearled barley, chicken fat (preserved with mixed tocopherols), egg product, whole grain brown rice, beet pulp, fish meal, flaxseed, natural chicken flavor, salmon oil (a source of DHA), potassium chloride, salt, choline chloride, yucca schidigera extract, vitamin E supplement, iron proteinate, zinc proteinate, copper proteinate, ferrous sulfate, zinc sulfate, copper sulfate, potassium iodide, thiamine mononitrate, manganese proteinate, manganous oxide, ascorbic acid, vitamin A supplement, biotin, calcium pantothenate, manganese sulfate, sodium selenite, pyridoxine hydrochloride (vitamin B6), vitamin B12 supplement, riboflavin, vitamin D supplement, folic acid. [/b]
Granulki dość spore. Większe niż DN Lamb Meal & Rice Adult a mniejsze od ChS Large Breed Adult
Co jest ciekawe to to, że ta konkretnie karma ma bogatszy skład niż inne Diamond Naturals
Dla przykładu:
Diamond Naturals Lamb Meal & Rice Adult Dog Formula
Lamb meal, whole grain brown rice, cracked pearled barley, millet, egg product, chicken fat (preserved with mixed tocopherols), rice bran, beet pulp, flaxseed, natural flavor, potassium chloride, salt, choline chloride, vitamin E supplement, iron proteinate, zinc proteinate, copper proteinate, ferrous sulfate, zinc sulfate, copper sulfate, potassium iodide, thiamine mononitrate, manganese proteinate, manganous oxide, ascorbic acid, vitamin A supplement, biotin, calcium pantothenate, manganese sulfate, sodium selenite, pyridoxine hydrochloride (vitamin B6), vitamin B12 supplement, riboflavin, vitamin D supplement, folic acid.
Diamond Naturals Small Breed Adult Dog Chicken & Rice Formula
Chicken, chicken meal, cracked pearled barley, chicken fat (preserved with mixed tocopherols), egg product, whole grain brown rice, beet pulp, fish meal, flaxseed, natural chicken flavor, salmon oil (a source of DHA), potassium chloride, salt, choline chloride, yucca schidigera extract, vitamin E supplement, iron proteinate, zinc proteinate, copper proteinate, ferrous sulfate, zinc sulfate, copper sulfate, potassium iodide, thiamine mononitrate, manganese proteinate, manganous oxide, ascorbic acid, vitamin A supplement, biotin, calcium pantothenate, manganese sulfate, sodium selenite, pyridoxine hydrochloride (vitamin B6), vitamin B12 supplement, riboflavin, vitamin D supplement, folic acid. [/b]
U mojej to samo. Skladowo karma jest fajna, jak za tą cenę to nawet bardzo fajna, i też znam wiele psów ktorym swietnie służy, i szczerze to miałam nadzieję, że będę w niej miała tani a dobry produkt... nie niestety nam się nie udało.OWCZARZ2 pisze:No ja się nieściśle wyraziłem w poprzednim poście- mojemu nie podeszła wersja Adult z baraniną.
Super.
Odnośnie składu to znalazłem wcześniejszy temat:
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... ght=#60041
w którym cetnarsiu po kontakcie z dystrybutorem diamonda podaje info, że skład ze stron anglojęzycznych nie błędny.
Ja nie mam już niestety worka po tej karmie. Możesz Robercie sprawdzić co tam piszą??
Odnośnie składu to znalazłem wcześniejszy temat:
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... ght=#60041
w którym cetnarsiu po kontakcie z dystrybutorem diamonda podaje info, że skład ze stron anglojęzycznych nie błędny.
Ja nie mam już niestety worka po tej karmie. Możesz Robercie sprawdzić co tam piszą??
Na worku jest skład taki jak na stronie w USA. to w e-karma mieli błędny skład z poprzedniej linii Diamondsa.Ta linia jest Diamonds Naturals .
Poprzednia to zwykły Diamonds,a oni po prostu nie zmienili tzn,w wersji Dla szczeniąt już skład jest taki jak w USA na stronie,natomiast dla dorosłych jest dalej nie zmieniony.e -karma działa czasami w żółwim tępie,już 4 miesiace temu informowałem ich o tym błędnym opisie składu.Dopiero teraz poprawilii,ale nie wszystko.
Poprzednia to zwykły Diamonds,a oni po prostu nie zmienili tzn,w wersji Dla szczeniąt już skład jest taki jak w USA na stronie,natomiast dla dorosłych jest dalej nie zmieniony.e -karma działa czasami w żółwim tępie,już 4 miesiace temu informowałem ich o tym błędnym opisie składu.Dopiero teraz poprawilii,ale nie wszystko.
Tak i koniec z konkurencyjnością cenową karm u tego dystrybutora Bo np. CHS w cenie ok. 200 zł to już żadna okazją nie będzie:) W podobnej cenie to już można przebierać
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2009, 17:55 przez OWCZARZ2, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Informacje
-