Hej dobrzy ludzie,
Posiadam 15-miesięcznego Francuzka, który ma wieczne problemy dot. alergii żywnościowych, ale dotychczas zmieniałam mu po prostu suchą karmę metodą prób i błędów.
Zaczęłam szukać na własną rekę rozwiązań i natknąłam się na następujący artykuł https://myfriendfrenchie.com/pl/dieta-b ... ncuskiego/. Szczerze mówiąc nie słyszałam o tego rodzaju diecie jako, że to mój pierwszy zwierzak, ale dziwi mnie, że weterynarz nie zaproponował przynajmniej spróbowania skoro ciężko uzyskać jakąkolwiek poprawę karmami.
Czy któś z forum mógłby się wypowiedzieć na temat własnego doświadczenia z tą dietą, także jeśli chodzi o wydatki miesięczne?
Gorąco pozdrawiam i z góry dziękuję,
Matylda
Dieta BARF
Dzień dobry!
Niestety proces odkrywania na co pies ma alergię jest długi i mozolny - najlepiej się tu sprawdza dieta eliminacyjna (należy dokładnie analizować składy i wykluczać składniki, które zwierzak toleruje oraz szukać potencjalnych alergenów). Aby karmić pupila BARFem należałoby skonsultować się z psim dietetykiem - jest to dieta trudna do zbilansowania i wymaga uzupełniania pewnych składników za pomocą suplementów. Gorąco zachęcamy do takiej konsultacji życzymy powodzenia w układaniu psiego jadłospisu i pozdrawiamy serdecznie,
Zespół Vet4u
Niestety proces odkrywania na co pies ma alergię jest długi i mozolny - najlepiej się tu sprawdza dieta eliminacyjna (należy dokładnie analizować składy i wykluczać składniki, które zwierzak toleruje oraz szukać potencjalnych alergenów). Aby karmić pupila BARFem należałoby skonsultować się z psim dietetykiem - jest to dieta trudna do zbilansowania i wymaga uzupełniania pewnych składników za pomocą suplementów. Gorąco zachęcamy do takiej konsultacji życzymy powodzenia w układaniu psiego jadłospisu i pozdrawiamy serdecznie,
Zespół Vet4u
-
- Informacje
-