Dieta dla suczki(szczeniaka) po sterylizacji

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Polak

09 lutego 2008, 14:24

Moja suczka ma 7 miesięcy. Była sterylizowana we wrześniu. Dzisiaj byłem z nią u weterynarza i pani doktor stwierdziła, że powinna mieć dietę ponieważ jest za gruba. Problem w tym, że nie powiedziała jak ta dieta ma wyglądać. Zapytałem się czy mam zmienić karmę na taką co jest przeznaczona dla suk po sterylizacji i odpowiedziała, że tak. Sam nie wiem bo teraz dostaje biomila junior mini i nie wiem czy czekać do 12 miesiąca życia czy zmienić karmę już teraz. Dostaje jedzenie 3 razy dziennie po spacerze. Rano i po południu ryż z mięsem gotowanym lub jakimś pasztecikiem dla psów, karmą z puszki ( takim marketowym, ale to tylko raz na jakiś czas dla urozmaicenia ), a na wieczór sucha karma. Proszę kogoś kto się na tym zna o ułożenie takiej diety. Pozdrawiam !
goskaaa

09 lutego 2008, 14:35

Może póki co dawaj jej po prostu mniej jeść, a częśc ryżu zastąp np warzywami- marchewka, seler, brokuły, szpinak, burak, może też jabłko. Taki posiłek objętościowo będzie spory a kalorii będzie mniej.
I obetnij tak chociaż z 30-50 gram suchego. I więcej ruchu!!! Karmy dla psów małych są bardzo kaloryczne :)
Talia
Kontakt:

09 lutego 2008, 22:57

Ja muszę powiedzieć, że liczyłam na to żeby mój pies przytył po sterylce..ale ona ma gdzieś moje starania w przyrządzane jaj danie :roll:
ODPOWIEDZ
  • Informacje