Dolfos ARTHRO HA na stawy ,sprawdzony skład i działanie!
Każdy suplement, który tutaj Ci zaproponujemy zadziała dopiero po kilku tygodniach, pierwsze efekty będa widoczne może szybciej. Nie wiem jak działa Cetyl M, nie stosowałam i nie znam nikogo kto stosował. Być może faktycznie przynosi takie efekty, jak piszą ludzie w necie... ale ja mam sprawdzony Bonharen - kwas hialuronowy podawany podskórnie w celu naoliwienia wszystkich stawów - nie wiem czy u Ciebie byłby wskazany.
Jeśli chodzi o suple doustne to zastanów się nad MSM, mączką z dzikiej róży, mieszanką ziół przeznaczoną dla psów z chorymi stawami, krzemem i NNKT. To tyle mi na razie przychodzi do głowy.
Suple stosuje się okresowo, przez minimum 3 miesiące (bo tak podobno dopiero zaczynają działać).
Dobrym lekiem przeciwbólowym i przeciwzapalnym jest Inflamex (działa już po 3 dniach). Przeciwbólowo działają tez okłady z gorczycy i oczywiście cieplutkie okłady (może lampa Bioptron).
Jeśli chodzi o suple doustne to zastanów się nad MSM, mączką z dzikiej róży, mieszanką ziół przeznaczoną dla psów z chorymi stawami, krzemem i NNKT. To tyle mi na razie przychodzi do głowy.
Suple stosuje się okresowo, przez minimum 3 miesiące (bo tak podobno dopiero zaczynają działać).
Dobrym lekiem przeciwbólowym i przeciwzapalnym jest Inflamex (działa już po 3 dniach). Przeciwbólowo działają tez okłady z gorczycy i oczywiście cieplutkie okłady (może lampa Bioptron).
-
Czyli żadne z wcześniej wymienionych produktów leczniczych raczej nie będą skuteczne dla mojego psa? Cetyl M opakowanie 120 wg dawkowania starczy mi na 20 dni! A cena porażająca!!!Robert A. pisze:W takiej sytuacji powinnaś poczytać w necie o preparacie Cetyl M.
Podawałaś Inflamex
Canine Inflamex jest roślinnym przeciwbólowym, przeciwzapalnym preparatem bez stwierdzonych efektów ubocznych.
Przynosi doskonałe efekty w znoszeniu bólu pochodzącego z układu kostnego, idealnie nadaje się do stosowania w chorobach zwyrodnieniowych stawów. Szczególnie polecany jest starszym psom. Jest bardzo skutecznie działającym produktem, przynoszącym szybkie ukojenie.
Inflamex może być podawany regularnie wraz z Cortaflex’em lub Cort Vet’em.
Niestety to połączenie preparatów również jest dość drogie, możesz wkroczyć z samym inflamexem działa przeciwbólowo.
Canine Inflamex jest roślinnym przeciwbólowym, przeciwzapalnym preparatem bez stwierdzonych efektów ubocznych.
Przynosi doskonałe efekty w znoszeniu bólu pochodzącego z układu kostnego, idealnie nadaje się do stosowania w chorobach zwyrodnieniowych stawów. Szczególnie polecany jest starszym psom. Jest bardzo skutecznie działającym produktem, przynoszącym szybkie ukojenie.
Niestety to połączenie preparatów również jest dość drogie, możesz wkroczyć z samym inflamexem działa przeciwbólowo.
Tak tylko póżniej podajesz połowy dawek Cetylu i robisz przerwy.INGAPATRYCJA pisze:Czyli żadne z wcześniej wymienionych produktów leczniczych raczej nie będą skuteczne dla mojego psa? Cetyl M opakowanie 120 wg dawkowania starczy mi na 20 dni! A cena porażająca!!!Robert A. pisze:W takiej sytuacji powinnaś poczytać w necie o preparacie Cetyl M.
Możesz zacząć od Inflamexu jest taniej niemniej nie w każdym natężeniu bólu pomaga wszystko zależy od stanu zdrowia Twojego psiaka.
-
Nie, nie podawałam jeszcze Inflamexu. Nie wiem jednak w jakich dawkach i w jaki sposób (tzn. jak długo, czy i kiedy robić przerwy i jak długie) I to samo pytanie odnośnie Cortaflecu i CortVetu? Czy podawać jednocześnie oba preparaty czy np. jeden rano a drugi wieczorem?Retriver pisze:Podawałaś Inflamex
-
Robert A. pisze:Tak tylko póżniej podajesz połowy dawek Cetylu i robisz przerwy.INGAPATRYCJA pisze:Czyli żadne z wcześniej wymienionych produktów leczniczych raczej nie będą skuteczne dla mojego psa? Cetyl M opakowanie 120 wg dawkowania starczy mi na 20 dni! A cena porażająca!!!Robert A. pisze:W takiej sytuacji powinnaś poczytać w necie o preparacie Cetyl M.
Możesz zacząć od Inflamexu jest taniej niemniej nie w każdym natężeniu bólu pomaga wszystko zależy od stanu zdrowia Twojego psiaka.
No właśnie tego się nie dowiem (czy pomaga ) dopóki nie spróbuję. Nie wiem tylko jaką dawkę zastosować? Suka ok 34 kg. 10 lat.
Jeśli chodzi o dysplazję to lekarz powiedział, że raczej niemożliwe aby dopiero w tym wieku zdiagnozować dysplazję i że już wcześniej byłyby jakieś objawy. Zatem to zapewne zwyrodnienie.
Nie wiem u kogo zadziałał po 3 dniach(z punktu widzenia działania ziół użytych w składzie nie jest to mozliwe) niemniej z pewnością działa po 2-3 tygodniach codziennego podawania. Kiedyś Inflamex był oparty na Diabelskim Szponie plus Jukka w obecnej chwili producent zastąpił Diabelski Szpon Boswelią plus Jukka Schidigera.
-
Czy to znaczy, że obecny skład działa słabiej niż poprzedni?Robert A. pisze:Nie wiem u kogo zadziałał po 3 dniach(z punktu widzenia działania ziół użytych w składzie nie jest to mozliwe) niemniej z pewnością działa po 2-3 tygodniach codziennego podawania. Kiedyś Inflamex był oparty na Diabelskim Szponie plus Jukka w obecnej chwili producent zastąpił Diabelski Szpon Boswelią plus Jukka Schidigera.
Działanie Diabelskiego Szponu jest porównywalne do działania Bosweliny różnią się pochodzeniem DS pochodzi z Afryki ,Boswelia jest pochodzenia indyjskiego natomiast dalej utrzymuje ,że żadna z tych roślin nie działa skutecznie po trzech dniach jest to zbyt krótki okres czasu na osiągnięcie pełnego efektu terapeutycznego.
-
Czyli jeśli po 3 tygodniach nie będzie poprawy to będzie oznaczać, że preparat nie działa? Trzeba będzie zmienić na coś innego? A może zwiększyć dawkę?Robert A. pisze:Działanie Diabelskiego Szponu jest porównywalne do działania Bosweliny różnią się pochodzeniem DS pochodzi z Afryki ,Boswelia jest pochodzenia indyjskiego natomiast dalej utrzymuje ,że żadna z tych roślin nie działa skutecznie po trzech dniach jest to zbyt krótki okres czasu na osiągnięcie pełnego efektu terapeutycznego.
-
- Informacje
-