Który z preparatów jest skuteczniejszy? - oba w składzie posiadają czarci pazur (diabelski szpon).
Macie jakieś doświadczenia z tym Dolfosem?
Czy Dolfos Arthrodol można stosować przez dłuższy czas, czy tylko doraźnie, przeciwbólowo?
DOLFOS ArthroDol czy Inflamex
Znam obydwa preparaty bardzo dobrze,trudno tu pisac który bardziej jest skuteczny,ale do dłuższego podawania wybrałbym Inflamex.Różnią się składem Inflamex oprócz czrciego pazura ma w składzie Yuccę,natomiast Arthrodol ma w składzie MSM(nie ma wzmianki czy to jest czysta forma 99.9% a taka powinna być)
Jeden i drugi preparat powinno podawać się przez dłuższy okres,mimo,ze producent Dolfosu zaleca krótkotrwałe podawanie produktu .Wg mojej wiedzy jest to ogromny błąd ,gdyż Czarci pazur pierwsze efekty przynosi dopiero po ok 3 tygodniach stosowania.(juz na ten temat pisałem)
Jeden i drugi preparat powinno podawać się przez dłuższy okres,mimo,ze producent Dolfosu zaleca krótkotrwałe podawanie produktu .Wg mojej wiedzy jest to ogromny błąd ,gdyż Czarci pazur pierwsze efekty przynosi dopiero po ok 3 tygodniach stosowania.(juz na ten temat pisałem)
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Prawdopodobnie jeszcze w kwietniu poddamy naszego psiaka ponownej operacji rekonstrukcji zerwanego więzadła krzyżowego w kolanie ( pisałam o tym w osobnym wątku w dziale dot. zdrowia).
Pies aktualnie dostaje zwykły Arthofos.
Czy po operacji powinnam wzbogacić suplementację np. o Arthrofs Ha, inflamex lub ArthroDol?
Mam jeszcze pytanie - nieco może nie na temat - czy są preparaty dla ludzi zawierające czarci pazur?
Prawdopodobnie jeszcze w kwietniu poddamy naszego psiaka ponownej operacji rekonstrukcji zerwanego więzadła krzyżowego w kolanie ( pisałam o tym w osobnym wątku w dziale dot. zdrowia).
Pies aktualnie dostaje zwykły Arthofos.
Czy po operacji powinnam wzbogacić suplementację np. o Arthrofs Ha, inflamex lub ArthroDol?
Mam jeszcze pytanie - nieco może nie na temat - czy są preparaty dla ludzi zawierające czarci pazur?
Weterynarz z pewnościa cos zaleci po operacji,ale ja ze swojej strony polecam Inflamex w tym konkretnym przypadku Twojego psa(jest jeszcze odpowiednik dla koni Ache Less)
Na rynku są ludzkie preparaty z Czarcim pazurem (nie jest ich zbyt wiele)min Reumaphyt ,natomiast dla psów go nie polecam gdyz sporo psów miało po nim problemy jelitowe,wymioty.
Na rynku są ludzkie preparaty z Czarcim pazurem (nie jest ich zbyt wiele)min Reumaphyt ,natomiast dla psów go nie polecam gdyz sporo psów miało po nim problemy jelitowe,wymioty.
Po poprzedniej operacji ( rok temu) lekarz NIC nie zalecił - ani leków, ani rehabilitacji - NICRobert A. pisze:Weterynarz z pewnościa cos zaleci po operacji,ale ja ze swojej strony polecam Inflamex w tym konkretnym przypadku Twojego psa(jest jeszcze odpowiednik dla koni Ache Less)
Od dłuższego już czasu szukam lepszego, bardziej godnego zaufania lekarza, ale nie mogę się zdecydować na nikogo..
Na razie podaję psu dolfos, ewentualnie wzbogacę dietę o jeszcze inny preparat, choć wiem - i to potwierdził też dr Jarek, że tylko operacja rozwiąże problem kolana.
Pytałam o leki ludzkie z myślą o człowieku nie o psie - mam bliska osobę z ciężkim zwyrodnieniem stawów, "zwykłe" suplementy z glikozaminą i chondroityną niewiele dają, a jak długo można brać leki przeciwbólowe? - no przecież nie ciągle..
Pomyślałam sobie, że jeśli tak skuteczny jest ten czarci pazur u psów, to może i u człowieka by się sprawdził?
Ja z osobistego doświadczenia też bardziej polecam Inflamex, dużo lepiej poradził sobie z chorymi stawami psa niż ArthroDol. Przy stosowaniu arthroDolu musiałem zwiększyć dawkowanie do 3 tabletek na dobę, a po jakimś czasie i to było mało. Zamieniłem na Inflamex i wystarczy zalecana na opakowaniu dawka, pies jest wciąż w dobrej kondycji. Teraz właśnie zrobiłem 2 tygodniową przerwę, po 3 miesiącach stosowania i nie ma śladu po niedawnych przebojach ze sztywnością i bólami. Choć z pewnością znaczny udział w tym sukcesie ma jednocześne stosowanie ArthroHa. I myślę, że jednak Inflamex przy dłuższym stosowaniu wychodzi taniej.
Poradźcie mi proszę, czy chondroitynę i glukozaminę można przedawkowac? Kupiłam Arthrofos i dawkowanie to 1 tab na 20 kg ( po ok 300 mg glukoz i chondro) . Na mojego 10 kg psa powinnam dać o,5 tab. Czy musze dzielić te tab czy taka ilość jak w całej tab jej nie zaszkodzi? Oprócz tego obie substancje są w karmie, którą dostaje psica.
Na Twoim miejscu podawałabym tyle ile jest na ulotce. ( czyli 1/2 tabl na 10 kg) zapobiegawczo , różne są opinie na ten temat .Były jakieś badania , i duże , naprawdę duże ilości mogą okazać się szkodliwe . Ja osobiscie podaję połowę zalecanej dawki owczarkowi, ale nie ma problemów ze stawami. W karmach są znikome ilości chondroityny i glukozaminy nie odgrywają ważnej roli.
dziekuję, chyba tak właśnie zrobię .dorota m pisze:Na Twoim miejscu podawałabym tyle ile jest na ulotce. ( czyli 1/2 tabl na 10 kg) zapobiegawczo , różne są opinie na ten temat .Były jakieś badania , i duże , naprawdę duże ilości mogą okazać się szkodliwe . Ja osobiscie podaję połowę zalecanej dawki owczarkowi, ale nie ma problemów ze stawami. W karmach są znikome ilości chondroityny i glukozaminy nie odgrywają ważnej roli.