[dyskusja] pozwala mówić o zdrowiu i żywieniu.

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

jinelcrimp8

02 czerwca 2020, 12:52

Bardzo ważne jest dla mnie, aby zapewnić mojemu psu najlepszą jakość życia. Chcę, żeby żył swoją gracją z gracją ...
Do tej pory unikam kupowanych w sklepie smakołyków. Próbuję zrobić własny. Po prostu upiec zdrowe ciastka. Po prostu lepiej się czuję, wiedząc, z czego jest zrobiony. Również trochę jabłek, bananów i marchwi powoduje, że moje psy mają słodycze.
Używam tych zakupionych w sklepie niskokalorycznych smakołyków o smaku kurczaka, kiedy czuję, że potrzebuje motywacji do słuchania.
Przez jakiś czas szukałem surowego jedzenia i moi weterynarze nie zalecają przygotowywania surowego jedzenia, chyba że jestem dobrze zorientowany w żywieniu psów, wiedząc, jakie suplementy dodać itp. To ma dla mnie sens i nie chcę eksperymentować z mój pies i zniszcz jego system.
jest zamrożone surowe jedzenie, ale to było po prostu z mojego budżetu.
Daję mu wysokiej jakości krokiet i jest drogi, ale z mrożonym surowym jedzeniem trwa dłużej niż tydzień lub krócej.

Zastanawiam się, czy ludzie zdają sobie sprawę, że może ich pies musi prowadzić aktywny tryb życia wraz z przyzwoitą dietą, aby być zdrowym ... Jak zabrać swoje psy na spacery ... Mam przyjaciół, którzy robią to na surowo i przysięgają, ale ledwo biorą tam psy ...

Staram się dostawać 4 godziny dziennie, 2 godziny, jeśli pada deszcz lub naprawdę gorąco. Mój chłopiec jest tak szczupły i muskularny po wszystkich ćwiczeniach, jakie wykonuje. Mam tylko nadzieję, że jego krokiet i ćwiczenia wystarczą.
ODPOWIEDZ
  • Informacje