eukanuba czy purina pro plan

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

27 sierpnia 2007, 13:52

czy ktos z was stosował te 2 karmy i może powiedziec która ma lepszy wpływ na sierść.
agnieszkaa

27 sierpnia 2007, 14:00

Eukanuba była kiedys bardzo dobrej jakosci jednakze teraz sie duzo pogorszyla jej jakosc.

Purina Pro Plan to karma sredniej jakosci, u nas uwazana za bardzo dobrą, w Niemczech gdzie mam duzo kontaktow w tamtejszymi hodowcami uwazana jest za karmę bardzo przeciętną.

Reasumując obie karmy są podobnej jakosci i trudno ktorakolwiek wybrac jako ta lepsza.
anieszkaa

27 sierpnia 2007, 14:01

jesli chodzi o wpływ na sierśc to albo Purina z łososiem albo bardzo dobry wpływ ma Eukanube Dermatosis
Gość

27 sierpnia 2007, 14:09

Dzięki za konkretne informacje :D a jaką karmę ty byś mi poleciła?
głównie chodzi o to aby sierść jakosciowo sie poprawiła :)
agnieszkaa

27 sierpnia 2007, 14:11

Bardziej bazowała bym tu na dodatku do karmy preparatow na sierść. Np. bardzo dobry jest Dolfos z biotyną forte.
lewandowska.marzena

27 sierpnia 2007, 14:31

Z tych dwóch lepsza już PPP;p
Awatar użytkownika
GIZIU

27 sierpnia 2007, 14:35

ja może staroświecki jestem - ale spróbuj dać psu łyżkę dziennie oleju z pestek winogron albo dwie kapsułki tranu - a po miesiącu,dwóch zobaczysz co to piękna sierść.
Gość

27 sierpnia 2007, 15:02

Pomyślałam ze moze będę dodawac do karmy royal poprostu puszkę Eukanuba VD Dermatosis ?
czy lepiej ten preparat? Dolfos z biotyną forte.? co bedzie skuteczniejsze
metode oleju znam ale ona sie nie sprawdziła.
agnieszkaa

27 sierpnia 2007, 16:28

Mieszanie Royala z puszka Eukanuby to bez sensu. Naprawde lepiej postawic na biotyne forte ...na efekty trzeba poczekać około miesiąca czasu podawania.
A olej z pestek wingoron faktycznie nie wszystkim psom pomaga...bardziej już jest wskazany jesli juz olej z lnu bądź ogórecznika....mają wiekszy wpływ na sierść niż z pestek winogron.

Ale jesli sie zdecydujesz na biotyne forte (ja bym tak zrobiła) to olej ogranicz do 1 łyżeczki dziennie góra.
goskaaa

27 sierpnia 2007, 17:40

ja tez daje nature... olej z pestek winogron, żółtko, siemie lniane, oliwe z oliwek, tran... zalezy co akurat nabędę...
A mieszanie eukanuby dermatosis jest bez sensu bo to karma dla psów z problemami skórnymi- alergią, atopią itp itd a nie stricte na ładną siersc... fakt faktem ze ładna siersc po niej jest ale pies je tylko to :)
Gość

28 sierpnia 2007, 10:53

Dzięki dziewczyny spróbuję tego dolfosu :wink:
ODPOWIEDZ
  • Informacje