Witam
Ja też od siebie dodam kilka słów nt. karm Fitmn. Od jakiegos czasu stosujemy Fitmin Performance z racji dużego wysiłku mojego Bergusia - treningi IPO, ślady, posłuszeństwo itp.. Karma jest faktycznie niezła. Mojemu psu smakuje, chętnie ją wcina, sierść ładna. Kupki też niczego sobie choć trochę duże w porównaniu z NGBB. Może temu, że i karmy więcej się podaje. I tu mały minus Fitmin, że wydajność ma słabą w porównaniu w innymi karmami. Dla przykładu swojemu 50 kg corsiakowi powinienem dziennie dawać 610-655 gr a inne porównywalne karmy energetyczne jak choć by NGBB to 400-450 gr. Czyli 15 kg worek to w najlepszym razie na 24 dni wystarcza. Ale plusem jest to że jest bardzo smakowita i wcale nie trzeba jej dosmaczać. No i to że ładnie na masie pies przybiera czego nie było w naszym przypadku na NGBB.
Fitmin
A ja już zupełnie pogubiłam się w psich gustach i smakach! Moja jamnica jest dość wybredna, pewnie dlatego, że wychowała się na RC a po nim trudno dopasować coś równie dosmaczonego. Żeby przejść z RC na coś innego wypróbowałam całą masę karm , także Fitmin i niestety psica go nie chciała.Za to pięknie wcina Nutram . Co prawda na dno kubła z Nutramem wsypujemy próbeczkę RC , żeby zapaszek się rozchodził , ale wcina tego Nutrama jak smaczki ! A podobno nie jest to chętnie jedzona karma. Także niezadane są psie gusta
Podobnie reaguje na ProPlana , nie ruszy nawet , oprócz wersji dla sterylizowanych , co wszystkich dziwi .

Podobnie reaguje na ProPlana , nie ruszy nawet , oprócz wersji dla sterylizowanych , co wszystkich dziwi .
Mój pies nie lubi tej karmy, bardziej smakuje mu purina pro plan :/Robert A. pisze: Opis super powinien pomóc wielu osobom,ja natomiast twierdzę,ze jesli przy Fitminie pies marudzi to nie ma co szukać dalej,bo trudno o bardziej smakowitą karmę .
Rozumiem, ze fitmin jest lepszy od ppp? nie tylko ze względu na brak polepszaczy smakowych?
Kupiłam z ciekawości FITMIN Mini Maintenance. Dzisiaj karma dotarła. W tej chwili mogę powiedzieć tylko tyle, że granulki są małe i mają ładny kształt przypominający serduszko. Dałam psom kilka na próbę i zostały błyskawicznie połknięte. Zobaczymy jak będzie dalej.
-
- Informacje
-