gryzak? czy podawać go psu?
Co myślicie o gryzakach dla psów (chodzi mi o te jadalne) jekie są najlepsze? I czy wogóle powiniśmy je podawać. Ja mojemu psu daje ok: 4 razy w tygodniu ale mój weterynarz powiedział że pies przez to ściera sobie zęby... nie wiem jaki jest odpowiedni gryzak dla amstafa z pedigree rask i dentastix z tych większych radzi sobie w dwie minuty i to mu raczej nie poprawia czystości ząbków. Co polecacie?
Nigdy nie kupowałam gryzaków z pedigree, bo nie uważam żeby ich jakość była dość dobra. Często za to daje mojemu psu żwacze wołowe i kości prasowane. Uważam, że pies musi trochę pogryźć w końcu taka jego natura
Ja uważam dokładnie tak samo. Moja czasami dostaje z pedigree te markizki od mojej przyjaciółki, ale to nie ma żadnych wartości- od sama mąka.Talia pisze:Nigdy nie kupowałam gryzaków z pedigree, bo nie uważam żeby ich jakość była dość dobra. Często za to daje mojemu psu żwacze wołowe i kości prasowane. Uważam, że pies musi trochę pogryźć w końcu taka jego natura
Również kupuję różne gryzaki śmierdziuchy- kości prasowane, ogony, uszy (najrzadziej) penisy wołowe, tchawice, ŻWACZE, wątróbki, płucka i inne takie zasuszone smrodki.
A także oczywiście kości cielęce surowe.
Talina... chrupki, przysmaki są całkiem niezłe z pedigree.(gorzej z żarciem suchym i w puszkach)
A co do gryzaków ja bym nie dawała... Chyba z dziesięć razy słyszałam że przez takie gryzaki pozdychało trochę piesków i kotków
Ja ostatni jak byłam w zoologicznym to wzięłam prubke karmy Hill's Science Plan Oral Care Adult
A co do gryzaków ja bym nie dawała... Chyba z dziesięć razy słyszałam że przez takie gryzaki pozdychało trochę piesków i kotków
Ja ostatni jak byłam w zoologicznym to wzięłam prubke karmy Hill's Science Plan Oral Care Adult
Fajne są gryzaki Torgas, mogę je polecić zarówno dla mniejszego i większego psa. Dostępne są w różnych rozmiarach i to też warto zwrócić uwagę, żeby zbyt małego gryzaka psu nie kupić, bo jeszcze się połknie i się zakrztusi. Powiem tak – kupiłem Torgas swojemu Dogowi i praktycznie gryzak jest nie do zdarcia, korzysta już pół roku i nic się nie dzieje, za to sam pies nie ma problemów z kamieniem nazębnym chociażby.