Moja suczka Pinczer -mieszaniec ma 15 lat 7,600 kg i pomimo wieku jest bardzo żywym i radosnym psem,kiedy mu nic nie dolega.
Moja Kochana Balbinka przyszła do mnie, kiedy byłam po wypadku,miałam złamaną nogę i żadne leki przeciwbólowe nie pomagały-tylko ona wtedy maleńka psina - sarenka mi pomogła,bo kiedy ją przytuliłam cały ból odszedł bez śladu.Teraz ja mam święty obowiązek jej pomóc.
Teraz czuję się bezradna dlatego pomóżcie.
Od niedawna wiem że psinka ma powiększoną wątrobę/było robione usg/ i złe wyniki krwi.Na to dostaje Zentonil Advanced 200mg osłonowo Controloc Control.Ma też kłopot z zastawkami serca i na to bierze od niedawna Lotensin 5mg
Pani Dr zaleciła dietę nisko tłuszczową marchewka + ryż + mięso.Mi się jednak wydaje że to zbyt mało,bo psina schudła wypada jej sierć.Zdarza się też że ma biegunki jak zje coś nie odpowiedniego.Ma też nie odpowiedni poziom leukocytów we kwi.
Co mam podawać żeby ją wzmocnić i dobrze odżywić żeby polepszyły jej się wyniki.
Muszę tu nadmienić że Pani Dr nie kazała podawać żadnych witamin i minerałów bo jej zdaniem nie ma potrzeby.
Moja suczka cierpi na nawracające stany zapalne obręczy barkowej i grozi jej wypadnięcie dysku. Na to bierze zastrzyki przeciw bólowe i przeciw zapalne bo ma sztywnienie karku - Pomóżcie proszę
Jak karmić moją staruszkę?
Oto wyniki mojej suczki Balbinki podałam jej do jedzenia 3 cienkie plasterki polędwicy wieprzowej surowej,co wywołało biegunkę i pojedyncze wymioty samą żółcią.Po tym incydencie wyniki były następujące:
-leukocyty 4,50
-AIAT 148,0
-ALP 416,0
-Glukoza 64,0
-Białko całkowite 52,0
-Albuminy 28,0
-Wapń 8,3
-Fosfor 4,0
-Magnez 2,3
-Sód 150,1
-Potas 5,0
-Globuliny 24,0
W związku z nakreślonym stanem Balbiny bardzo proszę jakiegoś Pana DOKTORA o odpowiedź na kilka konkretnych pytań:
- Jakiego rodzaju witaminy i minerały mam podać psu?
- Czy mogę podać psu ostropest plamisty i w jakich proporcjach?
-leukocyty 4,50
-AIAT 148,0
-ALP 416,0
-Glukoza 64,0
-Białko całkowite 52,0
-Albuminy 28,0
-Wapń 8,3
-Fosfor 4,0
-Magnez 2,3
-Sód 150,1
-Potas 5,0
-Globuliny 24,0
W związku z nakreślonym stanem Balbiny bardzo proszę jakiegoś Pana DOKTORA o odpowiedź na kilka konkretnych pytań:
- Jakiego rodzaju witaminy i minerały mam podać psu?
- Czy mogę podać psu ostropest plamisty i w jakich proporcjach?
nic nie napisałaś o psie a same wyniki to tylko cyfry.
Panie Doktorze ten post powyżej wyników opisuje moją suczkę,ale dla ułatwienia przypomnę że mój pies to tzw sarenka kiedyś lekarz nazwał ją nawet pinczer średni,ale mówią także że to mieszaniec.Ma aktualnie 15 lat i 3 miesiące odkąd przebywa u nas, a jak przyszła nie potrafiła nawet dobrze jeść.Wyniki Pan już ma, więc nie będę powtarzać.
Zdecydowałam się napisać,bo pieskowi zdarzają się biegunki bo lubi podjeść co nieco a teraz ma zapalenie wątroby i wszystko byłoby ok gdyby nie aktualnie moim zdaniem zbyt uboga dieta pierś + ryż + marchewka ewentualnie jajko twaróg.
Od wet. dowiedziałam się że suplementacja u tak starych psów może nawet zaszkodzić.
Niedawno dałam pieskowi 3 plasterki surowej polędwicy wieprzowej aby ją zachęcić do jedzenia,co wywołało biegunkę .Poza tym suczka cierpi na nawracające stany zapalne kręgosłupa-grozi jej wypadnięcie dysku.
Zarówno biegunka jak i stany bólowe kręgosłupa spowodowały że suczka znacznie schudła,bo nie zawsze miała ochotę na jedzenie dlatego chciałam ją odżywić i wzmocnić,a także wspomóc leczenie wątroby ostropestem plamistym.
Teraz pies waży 7,600kg i zapadły mu boczki.Pomimo swojego wieku i doległiwości suczka jest pełna życia zachowuje się momentami ja szczeniak i chciałabym jej jak najbardziej przedłużyć życie.PROSZĘ O POMOC już nie chcę popełnić błędu.
Zdecydowałam się napisać,bo pieskowi zdarzają się biegunki bo lubi podjeść co nieco a teraz ma zapalenie wątroby i wszystko byłoby ok gdyby nie aktualnie moim zdaniem zbyt uboga dieta pierś + ryż + marchewka ewentualnie jajko twaróg.
Od wet. dowiedziałam się że suplementacja u tak starych psów może nawet zaszkodzić.
Niedawno dałam pieskowi 3 plasterki surowej polędwicy wieprzowej aby ją zachęcić do jedzenia,co wywołało biegunkę .Poza tym suczka cierpi na nawracające stany zapalne kręgosłupa-grozi jej wypadnięcie dysku.
Zarówno biegunka jak i stany bólowe kręgosłupa spowodowały że suczka znacznie schudła,bo nie zawsze miała ochotę na jedzenie dlatego chciałam ją odżywić i wzmocnić,a także wspomóc leczenie wątroby ostropestem plamistym.
Teraz pies waży 7,600kg i zapadły mu boczki.Pomimo swojego wieku i doległiwości suczka jest pełna życia zachowuje się momentami ja szczeniak i chciałabym jej jak najbardziej przedłużyć życie.PROSZĘ O POMOC już nie chcę popełnić błędu.
Przepraszam rzeczywiście nie połączyłem 2 postów ze sobą. Kup dla pieska ogólnie preparat witaminowy dla starszego psa, zaś sylimarol 35 możesz podać 2 razy po tabletce. Staraj się nie zmieniać diety tak starego psa.
-
- Informacje
-