Jeżeli podajemy karmę , to dobrą z naturalnymi konserwantami . Dużo ludzi tutaj karmi BARFem i gotowanym . Sami karmy też nie jemy ! Nie polecaj więc badziewia , bo tu na forum , żaden forumowicz nie ma zamiaru truć psa .Bebitt pisze:Jak tak srtrasznie sie martwice konserwantami to dziwię się że w ogóle podajecie karmę przemysłową i ciekawa jestem co sami jecie;)
Masz się czym chwalić ! Ja mam psa 3 letniego i co roku ma rutynowe badania kontrolne .Bebitt pisze: Moje zwierzaki od ponad 10 lat nie widziału weta po za szczepieniami i sterylkami i kastracja.
A może karma PRO LAN? Specjalna linia karmy dla psów i kotów jest polecana przez hodowców i weterynarzy.Jest kompletną i zbilansowaną karmą dla wybrednych zwierzaków, która dostarcza im najwyższej jakości składników odżywczych o naukowo udowodnionych benefitach zdrowotnych. XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX89ola pisze:tak w nawiasie vitapol zwłaszcza podstawowa wersja jest bardzo uboga (za dużo pszenicy), trochę lepszy jest megan, a już 100 razy bardziej vitakraft, werselaga, beaphar (nie wiem czy poprawnie wpisałam nazwę), a dodatki to pewnie kolby, dropsy itp. też nie zdrowe, radzę zamienić na np suszone owoce ale to tak w nawiasie![]()
co do psa, ludzie karmią peedigree i karmami z marketów ale to nie znaczy ze ty też musisz. są karmy w podobnej cenie a o lepszej jakości. no i 0,5kg opakowanie nie pokaże ci czy jest odpowiednim jedzeniem dla twojego psa, na początku pies będzie miał najpewniej biegunkę po wszystkim co mu dasz, dopiero po miesiącu żywienia daną karmą wiesz czy ona pasuje twojemu psu.
dodatkowo karma powinna być dla szczeniąt ras dużych lub chociaż średnich (w nazwie puppy medium, lub puppy maxi) a na nich dawkowanie wygląda inaczej (te co podałaś dotyczy karmy dla psów dorosłych)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 23 gości