Jaką karmę dawać szczeniakowi?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
duck
Kontakt:

29 marca 2010, 21:50

Witam!
Mam 6-cio tygodniowego szczeniaczka. Mieszańca średniej wielkości. Proszę o poradę na temat dobrej suchej karmy zbilansowanej, dostosowanej do jego potrzeb bez szkodliwych dodatków i wypełniaczy. Czytałam na temat karm Premium i myślę, że to jest odpowiedni wybór. Nie chcę psa karmić marketowymi śmieciami. Oprócz karmy suchej chcę urozmaicić psu dietę karmą w postaci pasztetu oraz mięsa typu karma Pedigree Junior w saszetkach. Zdecydowanie odrzucam propozycję podawania psu karm Pedigree i Chappi. Szukam karmy dla mojego pieska z "górnej półki", ale wybór jest dosyć duży, więc proszę o radę eksperta. Nie chodzi mi o cenę lecz jakość i skład karmy. Proszę również o informację do którego miesiąca życia powinnam karmić piska polecaną karmą i ewentualnie potem na jaką zmienić. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Edyta Duszenko

30 marca 2010, 09:45

a czym się różni sucha pedigree od saszetek? obie sobie daruj jako podstawę karmienia, możesz wybrać coś z acany, royala, itp., tylko dla małych ras bo to będzie mały psiaczek, dawkowania i okres do jakiego podajesz psu dany typ karmy jest na worku z karmą, każdy producent ma swoje zalecenia,
Awatar użytkownika
middledream
Kontakt:

30 marca 2010, 11:07

chodziło tu raczej, że jeszcze ma być wybrana karma puszkowa lub paszteciki ale innych firm niż Pedigree i Chappi :) mój mały zajada od czasu do czasu, gdy zapomnę kupić mu mięska na obiad :) puszki Evangersa i Animondy, skład mają porządny i młodemu smakują, więc polecam :)
Awatar użytkownika
Robert A.

31 marca 2010, 15:23

Puszki Evangers to Diament wśród puszek!!!!!
ODPOWIEDZ
  • Informacje