Prawie 5 miesięczna suczka owczarka niemieckiego karmiona jedzeniem gotowanym.Cos mi się jednak wydaje, że mam problem z prawidłowym bilansowaniem pokarmu.
Weterynarz poleca RC.Tu naczytałam się, że niekoniecznie RC jest takie dobre.Ja zastanawiałam się nad Boshem, ale też nie ma dobrych opinii.
Muszę szybko pdjąć decyzję bo nie podoba mi sie jak sunia rośnie.
Widziałam ON-ka o miesiąc od niej starszego, ale dwa razy większego (Na szerokość)i jakoś mi sie dziwnie zrobiło.Jego właściciel powiedzial, że karmi go Britem.
Nie wiem co wybrać.
Juz sama nie wiem co lepsze...RC,Nutra,Bosh czy BRIT
Postaraj się o próbki i zobacz, która najbardziej smakuje psu
Witam co prawda nie mam owczarka ale karma powinna byc dobrana do wieku i i mniej wiecej do rasy to znaczy do rozmiaru psa karmy bosh nie polecam psy po niej bardzo płowieją choc jest bardzo smaczna bo moje dogi chetnie ja zjadały ja osobiście karmie suke Britem actiw a mniejszego Bento i polecam te karmy sa bardzo dobre .
Bardzo dziękuję za sugestie. Ponieważ czas jakoby mnie naglił już pdjęłam decyzje co do karmy.Zobaczymy może strzał bedzie celny.A padło na Brit Junior Large Breed.Tylko, że do tego to jeszcze chyba jakieś witaminy i minerały są potrzebne.Sądzę jedna, że chyba do wszystkich karm jest to zalecane.Weterynarz, który przekonywał mnie do Royala stwierdził, że tu też trzeba dodatkową porcję witamin. Skoro i tu i tu witaminy muszą być podawane to choćby ze względu na cenę wybrałam Brit.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Dla ON-ka lepiej jesli powoli sie rozwija i nie pedzi szybko do gory. Powinien tez byc szczuply, bo nie obciaza wtedy kregoslupa i stawow.mi-la pisze:Muszę szybko pdjąć decyzję bo nie podoba mi sie jak sunia rośnie.
Widziałam ON-ka o miesiąc od niej starszego, ale dwa razy większego (Na szerokość)i jakoś mi sie dziwnie zrobiło.
Stoja juz jej uszka, nie jest miekka na lapach? Jak wet ja ocenia? (Jesli kazal do RC dawac witaminy, to pewnie stwierdzil jakies nieprawidlowosci, a jesli nie i kaze dawac do karmy witaminy - "dla zasady" to ja bym zmienil takiego weta). O Bricie bylo mnostwo na forum, mam nadzieje, ze bedzie suni sluzyl, bo sa o nim bardzo skrajne opinie.
Szczerze mówiąc ja bym wybrała jeszcze inna karmę, bo trzeba pamiętać, że na tych 3 świat pokarmów psich się nie kończy
Tez tak uwazam, ale zrozumialem, ze decyzja juz zapadlaDamaKier pisze:Szczerze mówiąc ja bym wybrała jeszcze inna karmę, bo trzeba pamiętać, że na tych 3 świat pokarmów psich się nie kończy
mi-lo.temat czesto poruszany.
Trudno doradzac,co lepsze dla Twojego szczeniaka.Roznie psy przyswajaja karmy.Jednemu psu odpowiada to,innemu tamto.Poza tym zalezy tez od Twoich finansow.
Ja majac tak mlodego psa karmilam Proformance,potem,po roku,przeszlam na Brita Juniora,ale dodawalam witaminy.Potem byl Brit dla doroslych psow.Ale po przeczytaniu wiadomosci na temat jakosci karmy,przeszlam na inna karme.Bogatsza w witaminy i skladniki potrzebne psu.
Tyla moglam doradzic,ale decyzja nalezy do Ciebie
Trudno doradzac,co lepsze dla Twojego szczeniaka.Roznie psy przyswajaja karmy.Jednemu psu odpowiada to,innemu tamto.Poza tym zalezy tez od Twoich finansow.
Ja majac tak mlodego psa karmilam Proformance,potem,po roku,przeszlam na Brita Juniora,ale dodawalam witaminy.Potem byl Brit dla doroslych psow.Ale po przeczytaniu wiadomosci na temat jakosci karmy,przeszlam na inna karme.Bogatsza w witaminy i skladniki potrzebne psu.
Tyla moglam doradzic,ale decyzja nalezy do Ciebie
Bo to nie Ty masz ją lubić tylko twój piesmi-la pisze: bo ja nie lubię suchej karmy a mamy jej 15 kg.
Powiem tak, zdecydowanie Royal przereklamowany.
Z wymienionych karm polecam najbardziej Nutra. Bosch jest taki sobie tak jak i Brit.
Moze warto Acana.
Z wymienionych karm polecam najbardziej Nutra. Bosch jest taki sobie tak jak i Brit.
Moze warto Acana.
I znowu ja. Brit owszem suni smakuje tyle tylko, że jej wszystko smakuje.
Mam dziwne wrażenie, że wydala z siebie jednak dużo więcej niż zjada i zapach z tego okrutny! Od dwoch dni jesteśmy na RC dla owczarków. Niestety coś jednak się dzieje z łapami i tym razem posłuchałam weterynarza. Zeby jednak nie było zbyt pięknie to sucz ma po RC biegunke i zstanawiam się jaki jest sens karmienia czymś co pies ot tak wydala. Nie mogę co trzy dni kupować nowej karmy bo ... no nie stać mnie na taki luksus.W domu stoi 20 kg Brita i 11 RC.
Ktoś doradził mi próbki, ale niestety w sklepach tylko RC a przedstawiciele milczą, gdy o nie poprosiłam.
Powiedzcie mi proszę jaka jest jeszcze karma odpowiednia dla owczara? Taka, która mnie finansowo nie zniszczy a i dla suni bedzie ok.
Mam dziwne wrażenie, że wydala z siebie jednak dużo więcej niż zjada i zapach z tego okrutny! Od dwoch dni jesteśmy na RC dla owczarków. Niestety coś jednak się dzieje z łapami i tym razem posłuchałam weterynarza. Zeby jednak nie było zbyt pięknie to sucz ma po RC biegunke i zstanawiam się jaki jest sens karmienia czymś co pies ot tak wydala. Nie mogę co trzy dni kupować nowej karmy bo ... no nie stać mnie na taki luksus.W domu stoi 20 kg Brita i 11 RC.
Ktoś doradził mi próbki, ale niestety w sklepach tylko RC a przedstawiciele milczą, gdy o nie poprosiłam.
Powiedzcie mi proszę jaka jest jeszcze karma odpowiednia dla owczara? Taka, która mnie finansowo nie zniszczy a i dla suni bedzie ok.
Jeśli sunia różnie toleruje karmy próbki byłyby najlepsze, jednak wiem że nie wszędzie można je zdobyć. Może decydując się na kolejną karmę kup najpierw małe opakowanie
Mój pies je Royal Canin, jakiś czas temu zamówiłam Arion bo zauważyłam że dziewczynka coraz mniej chętnie je (znudziło się jej chyba). Przez prawie 2 miesiące była na Arionie, wsuwała o dużo chętniej niż RC, z koopkami nie było żadnych niespodzianek. Od 2 tygodni jest znowu na RC (właściwie sama nie wiem dlaczego;) ). Może spróbuj Arion jest tańszy od RC, a być może i u Was się sprawdzi.
p.s. A jakie macie problemy z łapami? Prześwietlałaś suśke w kierunku dysplazji?
Mój pies je Royal Canin, jakiś czas temu zamówiłam Arion bo zauważyłam że dziewczynka coraz mniej chętnie je (znudziło się jej chyba). Przez prawie 2 miesiące była na Arionie, wsuwała o dużo chętniej niż RC, z koopkami nie było żadnych niespodzianek. Od 2 tygodni jest znowu na RC (właściwie sama nie wiem dlaczego;) ). Może spróbuj Arion jest tańszy od RC, a być może i u Was się sprawdzi.
p.s. A jakie macie problemy z łapami? Prześwietlałaś suśke w kierunku dysplazji?
-
- Informacje
-