Moim zdaniem CHS jakościowo guruje nad Acana co by nie mówić. A dodatkowo dobrze ją tolerują alergicy, choć nie należy do typowych karmy hypoalergicznych
Macie w Wawie sklep zoo. KAKADU, sprawdz u nich bo u nas w Kakadu jest Dolfos, kwestia ze akurat nie ma Biotyny to ci zamówią
karma dla psa o suchej skórze
Ja o Acanie L&R mam bardzo dobre zdanie, karmiłam nią mojego alergika przez półtora roku. Bardzo dobrze się sprawdzała, także mogę ją polecić. Cena również jest przystępna.
Ale już np Acany Salmon & Potato mój pies nawet nie tknął.
Także jakbyś brała Acane pod uwagę to mogę ją naprawdę polecić
Ale już np Acany Salmon & Potato mój pies nawet nie tknął.
Także jakbyś brała Acane pod uwagę to mogę ją naprawdę polecić
witaminy kupione na allegro - niestety w xxxxxxxxxxxx kupowanie samych witamin sie nie oplaca - "zjada" mnie przesylka.
A co myslicie o Diamond Naturals? To jest karma premium? Jak ona sie ma do acany czy proformance? Jest dosc tania czego sie troche obawiam - ale jak karma jest dobra to oczywiscie jest to na plus:)
Moja suka wszystkie karmy dobrze toleruje - jadla juz duzo i nigdy nie bylo sensacji zoladkowych. bardziej po gotowanym Wiec nie w tym problem. Problem jest "tylko" siersc, ktora znowu wyglada paskudnie Jak mi witaminy nie pomoga to zrobie badania, ale jeszcze sie wstrzymuje
takze pytanie - moze Diamond Naturals?
A co myslicie o Diamond Naturals? To jest karma premium? Jak ona sie ma do acany czy proformance? Jest dosc tania czego sie troche obawiam - ale jak karma jest dobra to oczywiscie jest to na plus:)
Moja suka wszystkie karmy dobrze toleruje - jadla juz duzo i nigdy nie bylo sensacji zoladkowych. bardziej po gotowanym Wiec nie w tym problem. Problem jest "tylko" siersc, ktora znowu wyglada paskudnie Jak mi witaminy nie pomoga to zrobie badania, ale jeszcze sie wstrzymuje
takze pytanie - moze Diamond Naturals?
Padlo na Acane Adult - sklad ma bardzo dobry, duzo duzo wiecej zwiazkow na siersc - biotyna, beta-karoten, kw omega 3 i6 - czemu uwaza sie tutaj na forum ze proformance jest lepsza? Ze skladu obu karm wychodzi calkiem co innego. A przynajmniej jesli chodzi o ilosc tych skladnikow ktore wymienilam.
Do tego bede dawac ciut ponad pol dawki - inaczej sie nie da, nie ma jak podzielic tabletki;) - witamin DOLFOS beta karoten forte&biotyna czy jakos tak;)
Do tego bede dawac ciut ponad pol dawki - inaczej sie nie da, nie ma jak podzielic tabletki;) - witamin DOLFOS beta karoten forte&biotyna czy jakos tak;)
Tutaj chodzi raczej o jakość... bo fakt składnikowo Acana prezentuje się lepiej. Ale nie można powiedzieć ze to zła karma, wiele psów ją zajada i dobrze żyją Zresztą jest też wersja rybna mniaaammm... wyjątkowo smrodliwa psy ją uwielbiają...aga_wawa pisze:Padlo na Acane Adult - sklad ma bardzo dobry, duzo duzo wiecej zwiazkow na siersc - biotyna, beta-karoten, kw omega 3 i6 - czemu uwaza sie tutaj na forum ze proformance jest lepsza? Ze skladu obu karm wychodzi calkiem co innego. A przynajmniej jesli chodzi o ilosc tych skladnikow ktore wymienilam.
Moja np Acany nie mogła jeść, miała lekką masakrę żołądkowo skórną
wiesz jak czytam sklad acany to wydaje mi sie wrecz super i az sie zdziwilam, ze taka fajna karma - bo nie pamietam jej od tej strony. Zobaczymy jak to bedzie. Mily ktos z acany mi napisal, ze jak pies nie przyswaja witamin z karmy to i z witamin nie bedzie przyswajac - i wtedy tylko oliwa. Ja probowalam juz olej lniany i nie bylo w ogole efektow, wiec sie poddalam. Mam nadzieje, ze mimo wszystko wit. Dolfos nam pomoga A jak nie - jest duzo kombinacji jeszcze.
Nie skreslam natomiast karmy typu diamond - ale jeszcze za malo o niej wiem. I w gre wchodzi tylko karma z wolowina - bo z jagniecina ma malutkie granulki:( - a wolowiny moja suka nie jadla jeszcze, wiec z probami tego typu poczekam
Nie skreslam natomiast karmy typu diamond - ale jeszcze za malo o niej wiem. I w gre wchodzi tylko karma z wolowina - bo z jagniecina ma malutkie granulki:( - a wolowiny moja suka nie jadla jeszcze, wiec z probami tego typu poczekam
Mi się właśnie opakowanie Biotyny z Betakarotenem kończy, a do tego i tran i oliwa na wykończeniu, więc wczoraj zamówiłam w Kakadu taki mix olejów z witaminami, stricte na sierść- Dermafit Dog firmy Geulincx czy jakiejś takiej... skład się prezentuje bardzo fajnie, choć jest dość drogi ale z drugiej strony nie trzeba juz kupować tranu, oliwy i biotyny... czyli na jedno wychodzi cenowo, a tylko jedną rzecz wlewam do miski
Kopiuje opis....
Uzupełniający środek dietetyczny. Wspomaga fukcje skóry przy dermatozach (chorobach skóry)oraz przy nadmiernym wypadaniu sierści.
Poprawia wygląd skóry i sierści, wspomagająco stosować przy: UL>
dermatozie
wypadaniu sierści
alergicznych podrażnieniach skóry
zmianach zapalnych skóry
Dermafit Dog zawiera oleje z wysoką zawartością sterolu roślinnego, α- i γ-tokoferolu, jak i kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6 w optymalnym stosunku 1:6.
Potwierdzone naukowo fizjologiczno-odżywcze właściwości: wysoka zawartość esencjonalnych kwasów tłuszczowych.
Skład:
Oleje roślinne, olej rybny.
Zawiera substancje:
Białko surowe (1,1%), włókno surowe (0,5%), tłuszcz surowy (97,2%), popiół surowy (05%).
Esencjonalne kwasy tłuszczowe:
Kwas α-linolenowy (3,6%), kwas linolenowy (23,0%), kwas eikozapentaenowy (EPA) (33,2 mg/g), kwas dokozaheksaenowy (DHA) (33,0 mg/g), kwas arachidynowy (4,99 mg/g).
Dodatki na 1000 ml:
Witamina E (10 000 mg), Selen (10 mg), Lecytyna (100 000mg), Chelaty aminokwasowe cynku (1 300 mg), Biotyna (5 000 000 μ).
Zalecenia żywieniowe:
Podawać z jedzeniem.
W zależności od wagi psa:
do 10 kg - 1 ml dziennie
10-20 kg - 2 ml dziennie
powyżej 20 kg - 3 ml dziennie
Zalecany okres stosowania: do 2 miesięcy.
Ze względu na wysoką zawartość selenu preparat może być podawany w dawce pokrywającej max. 5% dziennego zapotrzebowania na tę substancję.
Do stosowania zawnętrznego 1 -2 razy dziennie skropić dotknięte partie skóry.
Przed użyciem wstrząsnąć.
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.
Przydatność: 18 miesięcy.
Opakowanie: 125 ml plastikowa butelka z pipetą.
Kopiuje opis....
Uzupełniający środek dietetyczny. Wspomaga fukcje skóry przy dermatozach (chorobach skóry)oraz przy nadmiernym wypadaniu sierści.
Poprawia wygląd skóry i sierści, wspomagająco stosować przy: UL>
dermatozie
wypadaniu sierści
alergicznych podrażnieniach skóry
zmianach zapalnych skóry
Dermafit Dog zawiera oleje z wysoką zawartością sterolu roślinnego, α- i γ-tokoferolu, jak i kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6 w optymalnym stosunku 1:6.
Potwierdzone naukowo fizjologiczno-odżywcze właściwości: wysoka zawartość esencjonalnych kwasów tłuszczowych.
Skład:
Oleje roślinne, olej rybny.
Zawiera substancje:
Białko surowe (1,1%), włókno surowe (0,5%), tłuszcz surowy (97,2%), popiół surowy (05%).
Esencjonalne kwasy tłuszczowe:
Kwas α-linolenowy (3,6%), kwas linolenowy (23,0%), kwas eikozapentaenowy (EPA) (33,2 mg/g), kwas dokozaheksaenowy (DHA) (33,0 mg/g), kwas arachidynowy (4,99 mg/g).
Dodatki na 1000 ml:
Witamina E (10 000 mg), Selen (10 mg), Lecytyna (100 000mg), Chelaty aminokwasowe cynku (1 300 mg), Biotyna (5 000 000 μ).
Zalecenia żywieniowe:
Podawać z jedzeniem.
W zależności od wagi psa:
do 10 kg - 1 ml dziennie
10-20 kg - 2 ml dziennie
powyżej 20 kg - 3 ml dziennie
Zalecany okres stosowania: do 2 miesięcy.
Ze względu na wysoką zawartość selenu preparat może być podawany w dawce pokrywającej max. 5% dziennego zapotrzebowania na tę substancję.
Do stosowania zawnętrznego 1 -2 razy dziennie skropić dotknięte partie skóry.
Przed użyciem wstrząsnąć.
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.
Przydatność: 18 miesięcy.
Opakowanie: 125 ml plastikowa butelka z pipetą.
no fakt sklad witamin wydaje sie fajny, ale za ta cene to ja moglabym kupic wiele innych dobrych witamin rowniez;) A mysle ze to co teraz bede dawac to powinno wystarczyc, bo w Acanie mamy:
Biotyna 0,7 mg/kg
Omega-6 2,9 %
Omega-3 0,7 %
Beta Karoten 4 mg/kg
ma tez - Glukozamina i Chondroityna mimo, ze to nie jest wersja dla ras duzych
+ witaminy
Jesli porownamy w/w skladniki z innym karmami to tutaj jest tego wiecej. Pewnie nie tylko to wplywa na siersc, az tak sie nie znam na tych skladach wszystkich
A bento? no granule to ma az dla doga niemieckiego - kiedys dla suki poprzedniej ON kupilam maxi to ledwo biedak gryzla te chrupole
Biotyna 0,7 mg/kg
Omega-6 2,9 %
Omega-3 0,7 %
Beta Karoten 4 mg/kg
ma tez - Glukozamina i Chondroityna mimo, ze to nie jest wersja dla ras duzych
+ witaminy
Jesli porownamy w/w skladniki z innym karmami to tutaj jest tego wiecej. Pewnie nie tylko to wplywa na siersc, az tak sie nie znam na tych skladach wszystkich
A bento? no granule to ma az dla doga niemieckiego - kiedys dla suki poprzedniej ON kupilam maxi to ledwo biedak gryzla te chrupole
Sama zobaczysz czy wystarczy sama karma, czasami sama zmiana karmy wpływa dobrze.
Co do ceny tego Dermafitu to fakt nie jest niska- ale przeanalizowałam sobie że jak kupuje - tran- prawie 20 zł, oliwa- okolo 15 zł i biotyna forte z betakarotenem- 11 zł, to mi praktycznie na jedno wychodzi, a że akurat wszystko na wykończeniu więc teraz spróbujemy tego
Co do ceny tego Dermafitu to fakt nie jest niska- ale przeanalizowałam sobie że jak kupuje - tran- prawie 20 zł, oliwa- okolo 15 zł i biotyna forte z betakarotenem- 11 zł, to mi praktycznie na jedno wychodzi, a że akurat wszystko na wykończeniu więc teraz spróbujemy tego