Karma dla yorka po kastracji i łagodna dla przewodu pokarm.
Witam. Mam 8 letniego yorka który w ubiegłym roku został poddany kastracji. Obecnie ma od czasu do czasu problemy żołądkowo jelitowe. Niedawno kupiłam w sklepie krakvet suchą karmę RINTI Canine Intestinal. Piesek chętnie ją zjada ale okazało się, że na stałe nie jest dobra dla niego ponieważ nie ma ostrej niewydolności przewodu pokarmowego. Chciałabym podawać jemu karmę lekkostrawną i przeznaczoną dla kastratów, ale jaką? Piesek nie toleruje produktów gotowanych ( naturalnie bez żadnych przypraw) bo od razu "gra jemu w jelitach". Pozdrawiam
spróbuj coś z karm bezzbożowych. Zapisz się na test petvity spróbujesz i może będzie to dla niego ok. Jak nie to sięgniesz do marek , które produkują karmy przy wrażliwym przewodzie pokarmowym. Jak i to nie pomoże to już trzeba skontaktować się z lekarzem.
Zaryzykowałam i kupiłam EUKANUBĘ OVERWEIGHT STERILISED. Czytałam o niej pozytywne opinie. Jest trochę twarda jak na małego pieska ale chodzi mi też o to żeby nie przybierał na wadze. Chcę podawać psu jedną karmę bo każda zmiana jest dla niego nie korzystna. Tak do końca nie jestem pewna czy dobrze wybrałam.
-
Cześć!Yorczek pisze: ↑20 marca 2017, 19:43Witam. Mam 8 letniego yorka który w ubiegłym roku został poddany kastracji. Obecnie ma od czasu do czasu problemy żołądkowo jelitowe. Niedawno kupiłam w sklepie krakvet suchą karmę RINTI Canine Intestinal. Piesek chętnie ją zjada ale okazało się, że na stałe nie jest dobra dla niego ponieważ nie ma ostrej niewydolności przewodu pokarmowego. Chciałabym podawać jemu karmę lekkostrawną i przeznaczoną dla kastratów, ale jaką? Piesek nie toleruje produktów gotowanych ( naturalnie bez żadnych przypraw) bo od razu "gra jemu w jelitach". Pozdrawiam
W KrakVet.pl mamy szeroki wybór produktów dla psów po zabiegu sterylizacji. Nasi klienci uwielbiają te produkty:
Kod: Zaznacz cały
https://www.krakvet.pl/product-chy-20427-ROYAL-CANIN-Mini-Sterilised-sucha-karma-dla-psow-doroslych-ras-malych-po-sterylizacji-8kg.html
Kod: Zaznacz cały
https://www.krakvet.pl/product-chy-20963-PURINA-PRO-PLAN-Adult-Light-Sterilised-14kg-sucha-karma-dla-psa.html
-
- Informacje
-