Karma namoczona mlekiem ?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Magdzia

11 czerwca 2005, 21:30

Dzień dobry ! Od kilku dni karmię swojego kilkunastomiesięcznego ratlerka karmą EUKANUBA i muszę przyznać, że jestem zadowolona ponieważ żadna karma mu tak nie podchodziła, bo jest on bardzo wybrednym psem. Mam tylko jeden problem, otóż granulki tej karmy są twarde jak każda sucha karma i dzisiaj nasączyłam kilka ziarenek podgrzanym mlekiem i bardzo mu smakuje, a co najważniejsze nie ma problemu z pogryzieniem ponieważ po nasączeniu granulki tej karmy są miękkie. Jestem zadowolona, że nareszcie odkryłam karmę którą lubi, ale martwi mnie jedna rzecz, ponieważ nie wiem czy te ,,namaczanie'' karmy mlekiem ( krowim 3,2 % ) jest zdrowe dla mojego pieska ? Proszę o szczerą odpowiedź. Niektórzy namaczają karmę, ale wodą, ja też to próbowałam ale jednak woli z mlekiem. Proszę mi powiedzieć czy jest to zdrowe ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? Z góry serdecznie dziękuję !!! ( dodam jeszcze, ze ta karma to : Eukanuba dla malych psów doroslych ).
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

11 czerwca 2005, 22:11

tak jest to dopuszczalne. Chyba, że zwierze wykazuje nietoleracje białaka mleka krowiego wtedy nie powinno się pod żadnym pozorem namaczać karmy mlekiem
ODPOWIEDZ
  • Informacje