karmy polecane przez was!!
Mam 9-cio mies. sunię Golden retriever. Od początku jest na suchej karmie:
1. najpierw jadła Acanę 20kg
2. potem Royal Canin Maxi Junior 18 kg
3. a teraz zjada drugi 15 kg worek Eukanuby Junior Large Breed
Ze wszystkich powyższych jestem zadowolona - moja Goldi zresztą też
więc polecam!
1. najpierw jadła Acanę 20kg
2. potem Royal Canin Maxi Junior 18 kg
3. a teraz zjada drugi 15 kg worek Eukanuby Junior Large Breed
Ze wszystkich powyższych jestem zadowolona - moja Goldi zresztą też
więc polecam!
Mój bernuś najpierw jadł Eukanubę dla szczeniąt dużych ras, potem okazało się ,że ma chore nóżki więc przeszliśmy za radą weterynarza na Royal Canin Digest& Osteo junior , który teraz zamieniliśmy już na Royal Canin Osteo & Digest dla psów dorosłych. Z moich obserwacji wynika,że Eukanuba jest super karmą ale może aż za bardzo super. Szczególnie szczenięta baaardzo szybko przybierają na wadze i zbyt "wyciągają się " na niej w górę. O tym Royalu z serii weterynaryjnej , który stosujemy od ok 1,5 roku mogę tylko mówić same dobre rzeczy: pies b. dobrze wykrzystuje tą karmę , kupki malutkie, mniej "efektów dźwiękowo-zapachowych" , jedzonko raczej szybko znika z miski
Drugi piesek 3 mies. Cavalier jadł u hodowcy Ariona Puppy Premium i tak zostawiliśmy ale w przyszłości chielibyśmy przejść na Hills'a .
Pozdrawiam.
Drugi piesek 3 mies. Cavalier jadł u hodowcy Ariona Puppy Premium i tak zostawiliśmy ale w przyszłości chielibyśmy przejść na Hills'a .
Pozdrawiam.
Mój 3-letni jamnik na początku był na Royal Canin Mini Adult i tej dla jamników, efekt był taki sobie, a psiakowi niezbyt smakowało
Teraz jest na Acanie i Hill'sie i jest super.
Za Hill's-a to był się dał pokroić
Teraz jest na Acanie i Hill'sie i jest super.
Za Hill's-a to był się dał pokroić
Mam ONka, który jest wybredny. Wcinał już kilka rodzajów karm:
Royal Canin Germa Shepherd 12 (bardzo dobra, smacznie zjadał, ale po 6 worku 15kg postanowiłam zmienić, aby uzupełnić ewentualne braki inną karmą)
Arion (bleeeee, pies wogóle nie chciał tego jeśc, brzydził się tego; po kilku dniach miał niedobory witaminowe i zaczął zjadać swoje kupy)
Acana (nawet smaczna, ale za mały krokiet i trochę za słaby skład jak na staruszka z osłabionym układem kostnym)
Eagle Pack (od niedawna wcina, na razie to próba, ale już bardzo mu smakuje)
Royal Canin Germa Shepherd 12 (bardzo dobra, smacznie zjadał, ale po 6 worku 15kg postanowiłam zmienić, aby uzupełnić ewentualne braki inną karmą)
Arion (bleeeee, pies wogóle nie chciał tego jeśc, brzydził się tego; po kilku dniach miał niedobory witaminowe i zaczął zjadać swoje kupy)
Acana (nawet smaczna, ale za mały krokiet i trochę za słaby skład jak na staruszka z osłabionym układem kostnym)
Eagle Pack (od niedawna wcina, na razie to próba, ale już bardzo mu smakuje)
Moje buldożki jadły Eukanubę, Hill'sa, Pro Plan, każda smakowała, były na etapie 'wciągam wszystko':) Teraz próbuję dobrac, coś 'smcznego' poniewaz weszły w etap 'sucha karma? - nie! dziekuję!':) Wczoraj kupiłam po małej paczce royala i nutro choice, zdecydowanie lepiej smakuje royal, ale i tak szału nie ma:)
Ja dawałam już Royala i Eukanubę ale od niedawna zmieniłam na Biomill i muszę powiedzieć, że to świetna karma, psiakom smakuje, kupki robią ładne i mniej niż po w/w dwóch karmach. Więc jak na razie zostajemy na tej karmie...
moja Kara na poczatku jadla Delikan Extra. po ok. miesiacu przytrafily sie problemy z jelitami (nie wiem czy od karmy czy nie) i po serii zastrzykow zmienilismy na Royal Canin Vet-size Maxi Babydog. w tej chwili moja labka je Royal Canin Vet-size Maxi Junior i zarowno ona jak i ja jestesmy zadowoleni. Dodatkowo od czasu do czasu dostaje ciasteczka z Eukanuby ktore tez sobie chwale. Mialem kiedys mala paczke Hill'sa Science Plan i tez mam pozytywne zdanie na temat tej karmy (choc wiele jej nie zjadla). zreszta ja mam labradorke a ona zje wszystko, niezaleznie czy jest to sucha karma, mieso, ryz czy noga od stolu
witam
Ja karmiłam na początku Royalem ale po jakim czasie psu zaczeła strasznie wypadać sierść,drapała się nie wiem czy to od karmy ale postanowiłam zmienić na inną. Odecnie karmie ją Acaną i jak narazie(odpukać) psiakowi bardzo smakuje i dobrze po niej wygląda .
Ja karmiłam na początku Royalem ale po jakim czasie psu zaczeła strasznie wypadać sierść,drapała się nie wiem czy to od karmy ale postanowiłam zmienić na inną. Odecnie karmie ją Acaną i jak narazie(odpukać) psiakowi bardzo smakuje i dobrze po niej wygląda .
ja swego labka karmilam od 8 tyg,acana puppy.pozniej dostawal purine pro plan.teraz od 3 miesiecy gotujemy mu sami.ryz ,mieso.przy kazdej z tych karm nie bylo problemu.teraz chce mu kupic karme ale jaka.nie wiem zastanawiam sie nad acana adult lamb&rice.moze ktos dawal pieskowi.pozdrawiam ania
Moje psy jadły przez miesiąc Eagle Pack ,ale koleżanka poleciła mi PROFormance ,też super premium i z USA.Prof lepiej jedzą i wyglądają super .Dawkowanie podobne i Proformance jest tańsza ,więc taniej wychodzi mi dzienne karmienie. Zostanę już przy Proformance, bo psiaki super ją chwalą.
Moja ONka zjadała chętnie Proformance (od sierpnia),osobiście wszystkim polecam. Ładna sierść,żadnych skórnych problemów.Obecnie kończę kolejny worek karmy ,a moja sunia zaczyna nosem kręcić.Coś jej chyba nie podchodzi.Zamówiłam jej teraz Acanę ,zobaczę jak ta karma jej podejdzie.
A my testujemy karmy "z niższej półki". Na razie ONka wpychała purinę - większość gatunków z dostępnych w Krakvecie: po activie miała odchyły i trzeba było tęgo ją wybiegać, żeby był spokój. Aldut był taki sobie - po prostu oki. Na lighta kręciła pyskiem (przewidywała, że chcemy ją odchudzić) ale w końcu się przyzwyczaiła. Po mixie miała kłopoty żołądkowe - odstawiliśmy na bok. Teraz będziemy testować brita - podobno karma całkiem niezła. Dodam tylko, że psinka dostaje pół porcji karmy wieczorkiem. Rano - posiłek "domowy", przeważnie jakieś ryże wymieszane z mięskiem lub nóżkami na stawy.
Zdecydowanie bardziej polecam ci Brita niż Purinę Dog Chow.
Z karm niedrogich dobra jest jeszcze Acana, równiez bardzo polecam (jeszcze lepsza niz Brit)
Z karm niedrogich dobra jest jeszcze Acana, równiez bardzo polecam (jeszcze lepsza niz Brit)
-
- Informacje
-