Witam
Planuję wziąć psa ze schroniska. 4-letnia suka, średniej wielkości. Teraz mam kilka pytań.
1. Chciałbym kupić jakąś karmę. Psu zapewne brakuje różnych składników odżywczych i dlatego chciałbym wybrać najbardziej odpowiednią.
Czy któraś z tych poniżej byłaby OK:
http://sznupa.pl/component/page,shop.pr ... /Itemid,1/
http://www.krakvet.pl/nutra-nuggets-per ... p-386.html
EDIT: Ach, stwierdziłem, że na próbę wezmę BENTO KRONEN Happy Life Adult Lamb 3kg. Nie będę kupował 15 kilowych, ale te mniejsze, aby sprawdzić, która jej podejdzie.
2. Czy dobrze jest stosować karmienie tego typu: 1 dzień kurczak z ryżem + warzywa, 2 dzień tylko karma, albo 1 dzień trochę kurczaka z ryżem + warzywa, a potem trochę karmy? A może na początek takiemu psu lepiej podawać tylko karmę, a potem przejść na ryże z kurczakami?
3. Po starym psie zostało mi pół butelki Inflamexu i jesze nie otwarte opakowanie Arthrofosu Forte w proszku. Czy mógłbym zacząc podawać te preparaty nowemu psu; najpierw dokończyłbym Inflamex, a potem otworzył Arthrofos? Data ważności na Arthrofosie jest jeszcze dwa lata i na Inflamexie też, tyle że Inflamex jest już otwarty.
kilka pytań
Pieska wzietego ze schronu najpierw zaczęłabym karmic gotowanym kurczakiem z ryzem , potem stopniowo dodawalabym namoczona sucha karme. Co do wymienionych przez Ciebie suplementow to kwestia jakiej wielkosci psa wybierzesz i w jakim wieku. Uzgodnij podawanie z wetem. Powodzenia
Żeby ustalić dawkowanie suplementów nie trzeba iśc do weterynarza ,nie przesadzajmy.Piuma pisze:Pieska wzietego ze schronu najpierw zaczęłabym karmic gotowanym kurczakiem z ryzem , potem stopniowo dodawalabym namoczona sucha karme. Co do wymienionych przez Ciebie suplementow to kwestia jakiej wielkosci psa wybierzesz i w jakim wieku. Uzgodnij podawanie z wetem. Powodzenia
Dokończ inflamex bez obaw.luki13 pisze:Witam
Planuję wziąć psa ze schroniska. 4-letnia suka, średniej wielkości. Teraz mam kilka pytań.
1. Chciałbym kupić jakąś karmę. Psu zapewne brakuje różnych składników odżywczych i dlatego chciałbym wybrać najbardziej odpowiednią.
Czy któraś z tych poniżej byłaby OK:
http://sznupa.pl/component/page,shop.pr ... /Itemid,1/
http://www.krakvet.pl/nutra-nuggets-per ... p-386.html
EDIT: Ach, stwierdziłem, że na próbę wezmę BENTO KRONEN Happy Life Adult Lamb 3kg. Nie będę kupował 15 kilowych, ale te mniejsze, aby sprawdzić, która jej podejdzie.
2. Czy dobrze jest stosować karmienie tego typu: 1 dzień kurczak z ryżem + warzywa, 2 dzień tylko karma, albo 1 dzień trochę kurczaka z ryżem + warzywa, a potem trochę karmy? A może na początek takiemu psu lepiej podawać tylko karmę, a potem przejść na ryże z kurczakami?
3. Po starym psie zostało mi pół butelki Inflamexu i jesze nie otwarte opakowanie Arthrofosu Forte w proszku. Czy mógłbym zacząc podawać te preparaty nowemu psu; najpierw dokończyłbym Inflamex, a potem otworzył Arthrofos? Data ważności na Arthrofosie jest jeszcze dwa lata i na Inflamexie też, tyle że Inflamex jest już otwarty.
Z tych karm bezapelacyjnie lepiej przyswajalna jest Nutra Nuggets
Warto jednak zrobic przegląd pieska pod katem pchel , pasozytow, uzupelnienia szczepien. Inne suplementy dodaje się szczeniakowi , inne doroslemu. Zalezy to tez od docelowej wielkosci pieska. Więc porada może byc niejako przy okazjiRobert A. pisze:Żeby ustalić dawkowanie suplementów nie trzeba iśc do weterynarza ,nie przesadzajmy.Piuma pisze:Pieska wzietego ze schronu najpierw zaczęłabym karmic gotowanym kurczakiem z ryzem , potem stopniowo dodawalabym namoczona sucha karme. Co do wymienionych przez Ciebie suplementow to kwestia jakiej wielkosci psa wybierzesz i w jakim wieku. Uzgodnij podawanie z wetem. Powodzenia
Piuma pisze: Warto jednak zrobic przegląd pieska pod katem pchel , pasozytow, uzupelnienia szczepien. Inne suplementy dodaje się szczeniakowi , inne doroslemu. Zalezy to tez od docelowej wielkosci pieska. Więc porada może byc niejako przy okazji
4-letnia suka, średniej wielkości.
-
- Informacje
-